Rahka-omenatorttu
Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
500 g rahkaa
2 dl kuohukermaa
3 munaa
1 ½ dl sokeria
½ dl perunajauhoja
3 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
Päälle:
3 isoa omenaa (itselläni oli Royal Gala-lajiketta)
kanelia
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle pala leivinpaperia. Taputa taikina pohjalle ja 3 cm reunalle. Sekoita täytteen aineet. Kuori ja viipaloi omenat. Kaada täyte vuokaan ja aseta omenaviipaleet täytteen päälle. Ripottele päälle vielä kanelia. Paista 175 asteessa noin tunti. Siirrä kakku vuoasta tarjoiluvadille vasta täysin jäähtyneenä.