1137336.jpg

Tällaisen tiramisukakun tein tänään, kun rakkaat ystäväni tulivat kyläilemään. Tässä ohje, mielestäni paras tiramisuohje, mitä olen koskaan maistanut:

Kakkupohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Kääntele jauhoseos varoen taikinan joukkoon. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 6-8 minuuttia. Kumoa kakkulevy sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

Mascarpone-vaahto:
1 dl kuohukermaa tai Flora vispiä
vajaa ½ dl sokeria
2 keltuaista
250 g Mascarpone-juustoa

Kostutukseen:
2 dl vahvaa kahvia
(2 rkl Cointreau-likööriä)

Päälle:
Kaakaojauhetta

Vatkaa kerma ja 1 rkl sokerista vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja loput sokerit toisessa kulhossa vaahdoksi. Yhdistä vaahdot ja lisää Mascarpone vähitellen.
Kakun voit koota joko yhteen isoon tarjoiluastiaan tai pieniin annosmaljoihin. Aseta astian pohjalle sopivan kokoinen pala kakkulevyä. Kostuta se kahvilla. Jos haluat, niin voit sekoittaa kahvin joukkoon Cointreauta, mutta ilmankin on hyvää! Lisää kakkulevyn päälle vaahtoa, laita toinen kakkulevy, kostuta, lisää vaahtoa jne. Jätä vaahtokerros päällimmäiseksi ja sihtaa sen päälle kaakaojauhetta. Parhaimmillaan kakku on, jos se saa kostua yön yli jääkaapissa.

Alkuperäinen ohje on Ruokala.tv:stä nimellä Appelsiinitiramisu, mutta itse olen jättänyt appelsiinin pois.