Kaapissa oli juustoraastepussin jämät, joten ajattelin leipoa niistä jotakin, etteivät mene pilalle. Tällaisia syntyi:

1237941.jpg

Juustoskonssit

5 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 dl juustoraastetta
1/2 tl suolaa
1 tl pizzamaustetta
1 tl sokeria
4 tl leivinjauhetta
100 g margariinia sulatettuna
4 dl maitoa

Pinnalle:
Juustoraastetta

1. Mitta kuivat aineet ja juustoraaste kulhoon ja sekoita.
2. Lisää rasvasula ja maito ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi, älä vaivaa.
3. Jaa taikina pellille leivinpaperin päälle neljään kekoon. Jos on tarvis, taputtele kekoja jauhon avulla litteämmäksi, itse en näin tehnyt, koska taikina leviää aika hyvin muutenkin.
4. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
5. Paista skonsseja 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoile skonssit tuoreena voin kera, maistuvat kyllä vielä seuraavana päivänä aamiaispöydässä!