Tässä kakussa on sitrus- ja vadelmamoussetäytteet tavallisella 5-munan kakkupohjalla. Sitrusmousse on Kinuskikissan loistavalla ohjeella, vadelmamousse on mukaeltu UnelmaUllan reseptistä. Makuyhdistelmä on ihanan raikas, vadelma sopii hyvin yhteen sitrushedelmien kanssa!
Sitrus-vadelmakakku
Pohja:
5:n munan kakkupohja
Kostutus:
2 dl vettä
3 rkl sitruunamehua
Vadelmamousse:
3 liivatetta
1 dl Flora Vispiä
150 g ranskankermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g sokeria
2 tl vaniljasokeria
noin 1 dl vadelmamarmeladia
3 dl pakastevadelmia
Sitrusmousse:
3 liivatetta
3 tl sitruunankuoriraastetta
½ dl sitruunamehua
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g appelsiinituorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl tomusokeria
Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja aseta päällimmäinen osa vuokaan ja kostuta se laimennetulla sitruunamehulla esim. pullasutia apuna käyttäen.
Laita liivatelehdet (6kpl) likoamaan kylmään veteen. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu.
Valmista sitrusmousse: Vaahdota vaniljakastike. Sekoita appelsiinituorejuusto, sokerit ja sitruunankuoriraaste keskenään ja sekoita ne vaahdon joukkoon. Kiehauta sitruunamehu ja lisää siihen kolme liivatelehteä. Vatkaa liivateliuos voimakkaasti moussen joukkoon. Kaada mousse kakkulevyn päälle, nosta päälle toinen kakkulevy ja kostuta.
Valmista vadelmamousse: Vaahdota Flora Vispi. Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokerit ja vadelmamarmeladi. Liuota liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada se ohuena nauhana seokseen voimakkaasti vatkaten. Nostele joukkoon Flora Vispi sekä lopuksi hieman sulaneet vadelmat.
Levitä vadelmamousse kakkulevyn päälle, nosta päälle viimeinen kakulevy ja kostuta se.
Mousseja tulee aika runsaasti, joten kakku kannattaa leipoa suht. isoon, 26 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Mikäli niitä silti jää yli, ne voi hyydyttää jälkiruokamaljoissa jälkkäriksi, on hyvää!
Laita vuoka kelmulla ja foliolla peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli. Koristele samana päivänä kuin tarjoilet. Tässä kakussa on koristeena marsipaanille maalattu kuva, Flora Vispi pursotukset sekä sokerimassakukkia ja -kirjaimia. En muuten tule enää ikinä käyttämään sokerimassa ko. tarkoitukseen, sulaa kerman päällä ihan mössöksi ja päästää värit kermaan. Huomasin tämän, kun tein jämistä kakun kotiin, toivottavasti näissä juhliin tarkoitetuissa kakuissa on kukat kestäneet vähän paremmin!