Ystävänpäivän sydänleivokset
Pohja:
3 kananmunaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl Marianne crush- rouhetta
1 dl vettä
200 g laktoositonta Sunnuntai-margariinia sulatettuna
Kuorrutus:
50 g laktoositonta Sunnuntai-margariinia sulatettuna
1 rkl kahvia
200g tomusokeria
vaaleanpunaista elintarvikeväriä
Koristelu:
Tomusokeri-vesiseosta
Marsipaanikukkia
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot varovasti sekoittaen vuorotellen veden kanssa. Lisää
lopuksi rasvasula. Tässä vaiheessa kaadoin osan taikinasta pellille leivinpaperin päälle, jotta sain täysin maidottomia leivoksia. Loppuun taikinaan sekoitin Marianne-crushin.
- Paista uunipellillä 200 asteessa noin 15 minuuttia ta kunnes näyttää kypsältä.
- Valmista kuorrute. Sulata margariini, lisää siihen kahvia ja vatkaa sähkövatkaimella hyvin sekaisin tomusokerin kanssa. Lisää elintarvikeväriä ihan vähän ja sekoita tasiaiseksi.
- Levitä kuorrutus jäähtyneen paistoksen päälle ja laita vähäksi aikaa
jääkaappiin että kuorrute jähmettyy hieman, näin saat leikattua
siistejä paljon. Tosin mulla kuorrutuksesta tuli niin jämäkkää, että sitä ei tarvinnut laittaa jääkaappiin.
- Ota muotilla leivoksia ja koristele haluamallasi tavalla. Itse käytin kaupan pienintä sydänpiparimuottia, nämä sydämet ovat Petit Fours-kokoa.