Tähän kakkuun siis narsissit ja tulppaanit päätyivät. Halusin tehdä pääsiäiskakun, mutta olemme pääsiäisen mummolareissulla, joten tein kakun jo nyt!

1376137.jpg

1376138.jpg

1376135.jpg

Appelsiini-suklaamoussekakku

Pohja:
4 munan suklainen täytekakkupohja (1 rkl jauhoista korvattu kaakaojauheella)

Appelsiinimousse:
1 prk (2,5 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g appelsiinituorejuustoa
1 rkl tomusokeria
2 tl appelsiininkuoriraastetta
½ dl appelsiinimehua (tuoreesta appelsiinista)
1 appelsiinin hedelmäliha
3 liivatelehteä

Suklaamousse:
1 prk (2,5 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
175 g taloussuklaata
4 liivatetta
½ dl kiehuvaa vettä

Kostutukseen itse puristettua appelsiinimehua hieman vedellä laimennettuna yhtensä 1 dl

Tee kakkupohja mielellään kakun täyttöä edeltävänä päivänä (se on helpompi leikata). Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja aseta päällimmäinen osa ylösalaisin pestyyn ja kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan. Kostuta laimennetulla appelsiinimehulla esim. pullasutia apuna käyttäen.

Valmista appelsiinimousse: Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sen jälkeen appelsiinituorejuusto, sokeri ja appelsiininkuoriraaste keskenään. Sekoita vaniljavahto tuorejuustoseokseen. Kuumenna tilkka appelsiinimehua kiehuvaksi ja liuota siihen kylmässä vedessä pehmenneet liivatteet. Vatkaa liivateseos nopeasti vaahdon joukkoon. Leikkaa yhden appelsiinin hedelmäliha pieniksi paloiksi ja sekoita moussen joukkoon. Jos et pidä "sattumista", nämä voi jättää poiskin. Kaada puolet appelsiinimoussesta kakkuvuokaan, aseta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta appelsiinimehulla.

Valmista suklaamousse: Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ja sokerit keskenään ja lisää sula suklaa joukkoon. Sekoita vaniljavaahto tuorejuusto-suklaaseokseen.  Keitä vesitilkka kiehuvaksi ja liuota siihen kylmässä vedessä pehmitetyt liivatteet. Vatkaa liivateseos nopeasti vaahdon joukkoon. Kaada puolet suklaamoussesta vuokaan, aseta pohjimmainen kakkulevy päälle ja kostuta se.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa kelmulla peitettynä seuraavaan päivään. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja pyöristä kakun reuna sahalaitaisella veitsellä. Vatkaa Flora vispiä vaahdoksi ja silaa kakun pinta sokeroimattomalla vaahdolla. Kaulitse noin 200g  haluamasi väristä marsipaania tomusokerin avulla noin 3mm paksuksi levyksi. Nosta levy kakun päälle ja siloita reunat kämmensyrjällä, marsipaanin ei tarvitse peittää koko kakkua! Mausta sen jälkeen loppu Flora Vispi-vaahdosta kevyesti tomusokerilla ja vaniljasokerilla ja pursota se reunoille.

Taloussuklaalevystä jää sopivasti ylimääräistä koristeluihin. Sulata se varovasti mikrossa ja pursota koristeiksi. Mulla vähän epäonnistui tuo tekstin pritsaus, mutta harjoitellen hyvä tulee... Koristele lisäksi marsipaanikukilla ja -lehdillä.