Tyttäreni on aikamoinen prinsessafani ja tottakai hän sai joulupukilta lahjaksi Disneyn kultaisen prinsessakirjan. Siinä on eräs kuva Arielista, jonka nähdessäni totesin heti, että tuon haluan joskus maalata kakun päälle! Nyt tarjoutuikin oiva tilaisuus, nimittäin saan kunnian tehdä maalauksen erääseen syntymäpäiväkakkuun tulevana viikonloppuna, mutta se ei saa olla marsipaania. Kuorrutteen tulee olla munaton, maidoton ja pähkinätön, joten ajattelin kokeilla vaahtokarkkitaikinaa. Vahingosta viisastuneena päätin kuitenkin kokeilla sitä ensin, että pystyn lupaukseni täyttämään. Tässä on siis testikakku vaahtokarkkitaikinalle maalaamisesta:

1441631.jpg

1441637.jpg

Pohja on kolmen munan sokerikakkupohja. Kostutuksena laimennettua sitruunamehua. Täytteenä Saarioisten vadelma-vaniljahilloa sekä vaahdotettua Flora Vanillaa. Maalaus vaahtokarkkitaikinalle, jonka ohjeen löysin Kinuskikissalta. Kukkaset ovat myös vaahtokarkkitaikinaa. Pursotukset värjättyä Flora Vispiä.

Huomioita vaahtokarkkitaikinasta:
- Yllättävän helppotekoista ja sen vaivaaminen on jotenkin terapeuttista (olenkohan outo... :)
- Kaulitseminen vaatii voimaa! En saanut kaulittua levyä tarpeeksi ohueksi ja niinpä se oli hieman hankala leikata.
- Maalaaminen on ehkä jopa helpompaa kuin marsipaanille. Värit kuitenkin syvenevät, joten kannattaa maalata hiukan vaaleammalla.
- Ei kuivu eikä murene maalattaessa, joten voi ihan huoletta maalata pitkäänkin.
- Pinta (ainakin mulla) on hieman kuoppainen, se vaikuttaa hieman lopputulokseen.
- Maalasin edellisenä päivänä, kuorrutin kakun aamulla ja iltapäivällä se oli ihan ok kunnossa, värit olivat aivan aavistuksen levinneet.
- Vaahtokarkkitaikinasta tehdyt kukat kestävät kerman päällä tosi hyvin! Nekin oli tehty vasta edellisenä päivänä, eli kuivatusaika ei ollut pitkä ja silti pysyivät muodossaan todella hyvin.
- Oikeastaan ainoa miinus tulee siitä, että MMF:ää ei voi läpivärjätä valmiina. Oli myös aavistuksen hankala leikata, mutta se johtuu todennäköisesti siitä, että levy jäi aika paksuksi.

KOKEILEN EHDOTTOMASTI TOISTEKIN!

P.S Pursottaessa kakkua multa oli jäänyt sininen väripurkki auki, katsokaas, mitä meidän 3v. teki...

1441622.jpg