Baileys on niiiiiiiin ihanaa, niinpä en epäröinyt, kun löysin baileyskakun reseptin! Ihailin niitä niin monessa blogissa, että en ole varma, mistä tämän ohjeen nappasin, mutta kunnia hälle, jolle se kuuluu. Itse en siis suinkaan ole tätä suussa sulavaa ohjetta kehittänyt.

1526335.jpg

Baileys-kakku

Pohja:
200 g Digestive-keksejä (noin 14 kpl)
75 g voita

Täyte:
1 prk Mascarpone-tuorejuustoa
1,25 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl baileyslikööriä
5 liivatetta
 1 prk Flora Vispiä

Koristeluun:
Kinuskikastiketta
Ananaskirsikoita

1. Valmista pohja. Murskaa keksit muruiksi, sulata voi ja sekoita se keksinmurujen joukkoon. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan kokoinen ympyrä, johon kannattaa jättää pari "kahvaa, joista kakku on sitten valmiina helppo vetää pois vuoasta. Aseta leivinpaperi vuoan pohjalle ja taputtele keksimuru-voiseos sen päälle. Laita jääkaappiin kovettumaan siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
3. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi.
4. Vatkaa Mascarpone sokereiden kanssa sekaisin.
5. Lämmitä Baileys kattilassa, älä keitä. Liuota liivatelehdet Baileysin joukkoon.
6. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan vatkaten tuorejuustoseoksen joukkoon.
7. Kääntele Flora Vispivaahto varovasti täytteeseen.
8. Kaada täyte pohjan päälle ja anna sen jähmettyä hetki (5-10 min) pöydällä.
9. Koristele halutessasi kinuskikastikkeella, kun täyte on vielä pehmeää. Hyvät ohjeet koristelusta löydät täältä.
10. Laita kakku hyytymään jääkaappiin pariksi tunniksi ennen tarjoilua.