"Omituinen piirakka, kun ei siinä ole edes lihaa" Näin totesi mieheni. Maku on kuitenkin hyvä, huolimatta siitä, että piirakassa ei ole lihaa... :D Ohje on iloleipureiden sivulta.

1526344.jpg

Tomaattinen vuohenjuustopiirakka

Pohja:
100 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitorahkaa
tilkka vettä
ripaus suolaa

Täyte:
15 kpl kirsikkatomaatteja puolitettuina
8 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
1 rasia pehmeää vuohenjuustoa (heitin jo pakkauksen pois, joten en osaa tarkemmin sanoa merkkiä)
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

1. Ota rasva hyvissä ajoin pehmenemään ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi.
2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää joukkoon vähän suolaa.
3. Vaivaa jauhoseos ja rasva tasaiseksi seokseksi.
4. Lisää taikinaan maitorahka ja tilkka vettä ja vaivaa tasaiseksi. Laita taikina kelmuun käärittynä jääkaappiin lepäämään.
5. Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. Lisää päälle puolitetut kirsikkatomaatit ja pilkotut aurinkokuivatut tomaatit. Tiputtele pinnalle vuohenjuusto muruina.
6. Vatkaa kerma ja munat tasaiseksi seokseksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
7. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.