Tänään posti toi mukanaan odotetun kirjeen, rakas aviomieheni pääsi opiskelemaan haluamaansa paikkaan! Vaikka en tiedä, onko työn ohessa opiskelu juhlimisen aihe (varsinkaan minulle, koska kodin hoito kaatuu entistä enemmän niskaani), tein silti kullalleni onnittelukakun. :D Kakku on muuten gluteeniton, ajattelin tällä kertaa kokeilla tehdä pohjan ilman vehnäjauhoja. Edit: kakku ei ole gluteeniton vaan vehnätön!

1679613.jpg

Mansikka-valkosuklaakakku

Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl ohrakasta
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:
vajaa 1 dl laimennettua sitruunamehua

Täyte:
2 liivatetta
tilkka kiehuvaa vettä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
90 g valkosuklaata
½ prk Flora vanillaa
noin ½ l tuoreita mansikoita

Koristelu:
noin ½ l tuoreita mansikoita viipaleina
sulatettua valkosuklaata
1 prk Flora Vispiä tomusokerilla maustettuna (riittää juuri ja juuri)

Valmista pohja. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja lisää siihen keskenään sekoitetut kuivat aineet, jotka on siivilöity. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista torttulevyä 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa kakku leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Leikkaa jäähtyneestä kakkulevystä kaksi pyöreää levyä käyttäen apuna halkaisijaltaan 18 cm kakkuvuokaa. Vuoraa vuoka kelmulla ja aseta toinen pohjalevy vuokaan. Kostuta levy.

Valmista täyte: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vatkaa Flora Vanilla kovaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ja sokerit keskenään, lisää sula suklaa ja vatkaa seosta jonkin aikaa. Lisää Flora Vanilla-vaahto tuorejuusto-suklaaseokseen. Liuota puristellut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää liivateseos voimakkasti vatkaten moussen joukkoon.

Kaada mousse vuokaan kakkupohjan päälle ja ripottele moussen päälle paloiteltuja mansikoita. Aseta toinen kakkulevy moussen päälle ja kostuta se. Peitä kakku kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.

Kumoa hyytynyt kakku tarjoiluvadille, silaa pinta Flora vispillä ja pursota reunat. Asettele päälle mansikkaviipaleet ja vimeistele valkosuklaapursotuksin.