Olemme kesälomareissulla mummolassa ja pääsimme katsomaan pienen pientä poikavauvaa, joka syntyi serkkuni perheeseen. Vauveli oli vajaan viikon, kun kävimme häntä katsomassa, pienellä miehellä oli syntyessään mittaa 48,5 cm ja painoa 3015 g. En ole eläessäni nähnyt niin pikkuruista vauvaa, voi että hän oli lutuinen! Rotinoiksi vietiin kakkua, johon sain inspiraation tänne maalle tullessamme. Matkalla oli asfaltointityömaa ja jouduimme pysähtymään hetkeksi, kun odotimme ajolupaa. Vilkaistessani ulos näin aivan mielettömän päivänkakkarameren ojan penkalla ja siitä se ajatus sitten lähti! Täytteenä kakussa on valkosuklaa-mustikkamoussea (joitain sinistäkin piti kakkuun saada ;D) ja koristeet sekä päällys ovat ihanaa tanskalaista Odemen marsipaania, jota äitini toi mulle Ruotsista muutaman pötkylän. On nimittäin hyvää marsipaania ja siitä tehdyt koristeet kuivuvat nopeasti ja myös kestävät kermankin päällä tosi hyvin! Tätä tavaraa on saatava lisää!!! :D

1721206.jpg

Päivänkakkarakakku

Pohja:

5 munan sokerikakkupohja

Kostutus:

noin 1 dl laimennettua sitruunamehua

Täyte:

5 liivatetta

½ dl kiehuvaa vettä

130 g valkosuklaata

1 prk Flora Vanilla

1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa

1 tl vaniljasokeria

(½ dl sokeria, voi jättää poiskin)

2 dl mustikkahilloa

 

Paista kakkupohja ja leikkaa se jäähtyneenä kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla, laita päällimmäinen osa kakkupohjasta vuokaan ja kostuta se.

Valmista täyte: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi ja tämän jälkeen vatkaa tuorejuusto ja sokerit keskenään. Lisää sula suklaa tuorejuusto-sokeriseoksen joukkoon ja vatkaa niitä hetken aikaa. Lisää tuorejuustoseokseen mustikkahillo ja tämän jälkeen Flora Vanilla vaahto. Liota liivatteet kuumaan veteen ja sekoita liivateseos moussen joukkoon voimakkaasti vatkaten.

Kaada puolet täytteestä vuokaan kakkulevyn päälle, aseta keskimmäinen kakkulevy moussen päälle ja kostuta se. Kaada loput täytteestä vuokaan, aseta pohjalevy täytteen päälle ja kostuta se. Anna kakun hyytyä muutama tunti tai mielellään yön yli jääkaapissa.

Kumoa hyytynyt kakku tarjoiluvadille ja koristele!