Ostin laivalta minttusuklaan makuista Baileysiä ja mielessä oli heti tehdä siitä kakku. Ajattelin, että sen on pakko olla vielä taivaallisempaa kuin tavallisesta tehty! Maku oli kuitenkin hienoinen pettymys, koska ei se likööri kovin minttusuklaista olekaan, vaan maistuu aika samalle kuin peruskama. Hyvää kakku kuitenkin oli, mutta ei niin erilaista kuin olin ajatellut. Karsea valuma muuten tuossa kuvassa, käytin irtopohjavuoan reunusta rengasvuokana ja se vähän fuskasi...

1926276.jpg

Minttusuklaa-Baileyskakku

Pohja:
200 g Minttusuklaadominoita
75 g voita

Täyte:
1 prk Mascarpone-tuorejuustoa
1,25 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl minttusuklaan makuista Baileyslikööriä
5 liivatetta
 1 prk Flora Vispiä

Koristeluun:
Marsipaaniruusuja

1. Valmista pohja. Murskaa keksit muruiksi, sulata voi ja sekoita se keksinmurujen joukkoon. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan kokoinen ympyrä, johon kannattaa jättää pari "kahvaa, joista kakku on sitten valmiina helppo vetää pois vuoasta. Aseta leivinpaperi vuoan pohjalle ja taputtele keksimuru-voiseos sen päälle. Laita jääkaappiin kovettumaan siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Vatkaa Mascarpone sokereiden kanssa sekaisin. Lämmitä Baileys kattilassa, älä keitä. Liuota liivatelehdet Baileysin joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan vatkaten tuorejuustoseoksen joukkoon. Kääntele lopuksi Flora Vispi-vaahto varovasti täytteeseen.

3. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kakku hyytymään jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi ennen tarjoilua.