Pekoni-kinkkupiirakka
Pohja:
150g perunasosejauhetta
0,3tl suolaa
1 tl leivinjauhe
5,5dl vehnäjauho
200g voita
2,5dl kylmää vettä
Täyte:
1 pkt pekonia
150g savukinkkua
100g emmental juustoa
persiljaa
Maitoseos: 2 kananmunaa
2dl ruokakermaa
suolaa
1.Valmista ensin pohjataikina.sekoita kuivat aineet ja nypi voi sekaan.Lisää lopuksi vesi. Taikinan voi laittaa puoliksi ja pakastaa,piirakkaan ei tarvita koko määrää. Laita jääkaappiin hetkeksi tekeytymään.
2.Kauli taikina pyöreäksi irtoreunavuokaan tai taputtele voideltuun piirakkavuokaan ja paista 200 astetta 10 min.
3. Pilko pekoni ja paista pannulla kypsäksi kinkkusuikaleiden kanssa. Levitä piirakkapohjan päälle.Sekoita maitoseos ja kaada vuokaan. Ripottele päälle juustoraaste ja persiljasilppu.Paista n.200 asteessa n.30 min.