Tästä piirakasta tuli meidän perheen suosikki! Pohja on ihana ja sitä tulee kerralla sopiva satsi kahteen piirakkaan, joten osan voi pakastaa ja käyttää myöhemmin (tosi kätevä vierasvara). Ohje on suoraan Cake Dreamin blogista. Myös kakkulapio pääsi mukaan kuvaan... :)

1926255.jpg

Pekoni-kinkkupiirakka

Pohja:

150g perunasosejauhetta

0,3tl suolaa

1 tl leivinjauhe

5,5dl vehnäjauho

200g voita

2,5dl kylmää vettä

Täyte:

1 pkt pekonia

150g savukinkkua

100g emmental juustoa

persiljaa

Maitoseos: 2 kananmunaa

2dl ruokakermaa

suolaa

1.Valmista ensin pohjataikina.sekoita kuivat aineet ja nypi voi sekaan.Lisää lopuksi vesi. Taikinan voi laittaa puoliksi ja pakastaa,piirakkaan ei tarvita koko määrää. Laita jääkaappiin hetkeksi tekeytymään.

2.Kauli taikina pyöreäksi irtoreunavuokaan tai taputtele voideltuun piirakkavuokaan ja paista 200 astetta 10 min.

3. Pilko pekoni ja paista pannulla kypsäksi kinkkusuikaleiden kanssa. Levitä piirakkapohjan päälle.Sekoita maitoseos ja kaada vuokaan. Ripottele päälle juustoraaste ja persiljasilppu.Paista n.200 asteessa n.30 min.