Huoh, tämä on sarjassamme pieleen menneitä kokeiluja. En ole hirveästi käyttänyt pikeeriä koristeiden tekemiseen, mitä nyt joulun aikaan koristellut sillä piparkakkutaloja. Mansikkamäen Eben blogissa (ja monissa muissakin) olen kuitenkin nähnyt ihania pikeerikukkia ja -koristeita ja ajattelin minäkin koettaa. Pikeerissä viehättää se, että koristeet ovat kovia kuivuttuaan eivätkä sula kermaan niinkuin marsipaani- tai sokerimassakoristeet. Näin sitten Ebellä ohjeen kukkapikeeristä ja mietin, että se on varmaan helpompi työstää. Ohje löytyy täältä. Muuten ihan hyvä, mutta massasta tuli ihan älyttömän kovaa, rystyset valkoisena puristin siitä muutaman surkean kukan ja lehden. Tiarankin tein, mutta sen onnistui mies aamulla särkemään... GRRRR Tässä kuva ainoista onnistuneista tuotoksista:

1926295.jpg

Ei voi muuta todeta, kuin että olisi pitänyt olla isompi muna! ;-) Tai vähemmän tomusokeria... Nämä olivat kyllä tosi kauniita luonnossa ja pinta oli jotenkin ihanan silkinhimmeä. Kokeilen vielä uudestaan, mutta tomusokerin määrän kanssa olen tarkempi.