Lisää synttäritarjoiluja... Tätä kakkua minun on pitänyt tehdä jo pitkään. Ohjeen sain kummitädiltäni, kun kävin näyttämässä silloista poikaystävääni ja nykyistä aviomiestäni heillä ensimmäistä kertaa. Mies ihastui tähän ja sanoi, että tätä sun pitää tehdä kotonakin. Aikaa on vaan vierähtänyt tästä muutama vuosi... :D No parempi myöhään kuin ei milloinkaan. En tiedä reseptin alkuperäistä lähdettä, veikkaisin, että jossain lehdessä tämä ohje on ollut. Voin suositella ohjetta lämpimästi, on todella ihanan makuinen!

1870620.jpg

Rahka-omenatorttu

Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
500 g rahkaa
2 dl kuohukermaa
3 munaa
1 ½ dl sokeria
½ dl perunajauhoja
3 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria

Päälle:
3 isoa omenaa (itselläni oli Royal Gala-lajiketta)
kanelia

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle pala leivinpaperia. Taputa taikina pohjalle ja 3 cm reunalle. Sekoita täytteen aineet. Kuori ja viipaloi omenat. Kaada täyte vuokaan ja aseta omenaviipaleet täytteen päälle. Ripottele päälle vielä kanelia. Paista 175 asteessa noin tunti. Siirrä kakku vuoasta tarjoiluvadille vasta täysin jäähtyneenä.