Päivittelen nyt vihdoinkin lisää meidän pikkuprinsessan synttäritarjoiluja. Eli täytekakun lisäksi oli tarjolla mm. tällainen juustokakku:

1870622.jpg

Olen tehnyt tätä samaa kakkua aiemminkin, mutta nyt kokeilin ensimmäistä kertaa uutta gerbera-reunavuokaani. Ohje on alunperin Valion nettikeittokirjasta, mutta nyt tein 1,5-kertaisen annoksen, kun vuoka vaikutti niin isolta. Tehdessäni huomasin, että tähänhän tulee melkein samat ainekset, kuin suosikkikakuntäytteeseeni suklaamousseen, ilmankos on niin hyvää! Koristeet ovat sokerimassaa ja valkosuklaata. Koristelujen kanssa tuli vähän kiire, siksi jälki ei ole aivan ensiluokkaista.

Amerikkalainen suklaa-juustokakku

Pohja:
1,5 pakettia minttudominoita (n. 270 g)
75 g sulatettua voita

Täyte:

6 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa kahvia
250 g taloussuklaata
1,5 prk (300 g) maustamatonta tuorejuustoa
vajaa 2 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
4, 5 dl kuohukermaa tai Flora Vispiä

Murskaa keksit ja sekoita voin kanssa. Levitä seos irtopohjavuokaan leivinpaperille. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Purista liika vesi liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvan kuumaan kahvitilkkaan. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa varovasti. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit keskenään ja lisää seokseen sula suklaa.Lisää liivate ja viimeisenä vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla. Anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja, mieluiten seuraavaan päivään. Irrota kakku ja nosta tarjoiluvadille.