Tämä ihana ohje on peräisin hyvältä ystävältäni, joka on kehitellyt sen perustuen Valion kakkuohjeeseen. Maku on kerrassaan suussasulava, vaikka tämän kakun tekemisessä joutuukin näkemään hieman enemmän vaivaa.

1926242.jpg

Vadelma-valkosuklaakakku

Pohja:
200 g kaurakeksejä
75 g voita

Täyte:
4 liivatelehteä
2 rkl sitruuna- tai limettimehua
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 valkuaista
1 prk Flora Vispiä

Päälle:
7 dl pakastevadelmia
3 dl vettä
1,5 dl hyytelösokeria

1.
Hienonna keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Vuoraa irtopohjavuoka pohjan muotoon leikatulla leivinpaperilla. Taputtele keksiseos pohjalle.

2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto, puolet sokerista ja vaniljasokeri keskenään ja lisää seokseen sula suklaa. Vatkaa valkuaiset lopun sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan sitruuna-mehuun. Vatkaa hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää Vispi-vaahto ja valkuaisvaahto varovasti sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte keksipohjalle ja tasoita pinta. Peitä vuoka ja anna hyytyä seuraavaan päivään.


3. Ota hyytynyt kakku jääkaapista ja kumoa jäiset vadelmat kakun päälle. Anna kakun olla vielä vuoassa, näin saat koristelun onnistumaan paremmin. Tee kiille hyytelösokerista paketissa olevan ohjeen mukaan ja valuta se lusikan avulla vadelmien päälle. Anna hyytyä vielä hetki jääkaapissa ja irrota sitten kakku varovasti vuoasta.