Tässä ensimmäisenä ihana Hellapoliisin ohjeella tehty glögikakku! Maku on aivan valloittava, tästä tuli minun suosikkijouluherkkuni!
Pohja:
200g piparkakkuja
100g margariinia
Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl vispikermaa
0,5dl sokeria
2 munaa
0,5tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
5 liivatelehteä
1 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä
Pinnan kiille:
2 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä
1 dl vettä
4 liivatelehteä
Pane liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto, eli vatkaa sitä hiukan. Sekoita muna-sokerivaahto tuorejuustoon.
Kuumenna glögi ja sulata siihen liivatelehdet, joista on puristettu vesi pois. Sekoita glögi ja mausteet juustoseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma.
Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna kakun hyytyä tunti kylmässä ja valmista glögistä kiille. Laimenna glögi ja kuumenna.
Sekoita kylmässä vedessä hetken pehmenneet liivatelehdet. Kaada jäähtynyt (!!!) glögiseos hyytyneen kakun päälle. Tässä kohtaa kannattaa olla tosi tarkka, itse jouduin tekemään kaksinkertaisen kiilteen, kun laitoin ensimmäisen liian lämpimänä kakun päälle ja kakun täytettä nousi kiilteen pinnalle. Anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia.
Irrota kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla. Itse käytin koristeluun suklaaspritsauksia sekä marsipaanijoulutähtiä.