Joulun alla on tullut leivottua kaikenlaista, mutta kiire on ollut niin kamalan, kova, että en ole ehtinyt päivittämään niitä tänne blogiin! Nyt siis päivittelen nämä jouluherkut tänne, parempi myöhään kuin ei milloinkaan! :D

Tässä ensimmäisenä ihana Hellapoliisin ohjeella tehty glögikakku! Maku on aivan valloittava, tästä tuli minun suosikkijouluherkkuni!

2152022.jpg

Glögikakku

Pohja: 

200g piparkakkuja
100g margariinia

Täyte:

200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl vispikermaa
0,5dl sokeria
2 munaa
0,5tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
5 liivatelehteä
1 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä

Pinnan kiille:

2 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä
1 dl vettä
4 liivatelehteä

Murskaa keksit jauheeksi tehosekoittimessa tai pussissa esim lihanuijalla. Sulata margariini ja sekoita piparinmurut sulan margariinin joukkoon. Painele seos irtopohjavuokaan (halkaisija n. 24cm), jonka pohjalle olet leikannut leivinpaperin tai käytä irtopohjavuoan reunusta reunavuoan tavoin ja kokoa kakku suoraan tarjoiluastiaan.

Pane liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto, eli vatkaa sitä hiukan. Sekoita muna-sokerivaahto tuorejuustoon.

Kuumenna glögi ja sulata siihen liivatelehdet, joista on puristettu vesi pois. Sekoita glögi ja mausteet juustoseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma.

Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna kakun hyytyä tunti kylmässä ja valmista glögistä kiille. Laimenna glögi ja kuumenna.
Sekoita kylmässä vedessä hetken pehmenneet liivatelehdet. Kaada jäähtynyt (!!!) glögiseos hyytyneen kakun päälle. Tässä kohtaa kannattaa olla tosi tarkka, itse jouduin tekemään kaksinkertaisen kiilteen, kun laitoin ensimmäisen liian lämpimänä kakun päälle ja kakun täytettä nousi kiilteen pinnalle. Anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia.
Irrota kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla. Itse käytin koristeluun suklaaspritsauksia sekä marsipaanijoulutähtiä.