Keksien ohjeenkin otin Ebeltä, tässä vielä ohje:
Toffeekeksit
2 1/2 dl voita tai margariiniä pehmennettynä
1 1/2 dl fariinisokeria
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl vanilliinisokeria
7 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl toffeesuklaata sulatettuna
2 rkl maitoa
1/2 tl leivinsoodaa (laitoin leivinjauhetta)
1. Vatkaa voi, sokerit, muna ja vanilliinisokeri suuressa kulhossa vaaleaksi ja kuohkeaksi.
2. Lisää jauhot (laitoin ensin n. 6 dl ja lisäsin jauhoja vähitellen, kunnes taikina oli sopivaa), sulatettu suklaa, maito ja leivinsooda.
3. Peitä kulho kelmulla ja anna olla jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes taikina on kovettunut.
4. Kaaviloi taikina n.1/2 cm paksuiseksi ja ota haluammillasi muoteilla paloja. Taikinaa kannattaa ottaa vain osa kerrallaan ja jättää loput jääkaappiin, ettei taikina pehmene liikaa. Laita pikkuleivät leivinpaperin päälle uunipellille.
5. Paista pikkuleivät 180 asteessa 6-7 minuuttia tai kunnes niiden reunat ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä ja koristele mieleiselläsi tavalla.
Nämä keksit kannattaa tehdä jo muutama päivä ennen tarjoilua, maku paranee vanhetessaan!