Ostin vähän aikaa sitten Confetista aivan ihania Wiltonin vaaleanpunaisia muffinssivuokia ja siitä asti minua on poltellut leipoa niihin suklaamuffinsseja. Tänään meillä oli lasten kavereita äiteineen leikkimässä ja ajattelin hyödyntää tilaisuutta! Ohjeen muffinsseihin nappasin Kinuskikissan sivuilta, siellä on myös upeat kuvitetut ohjeet näiden leivontaan. Pätkis on mun suosikkisuklaa ja näissä muffinsseissa se maistuukin ihanan voimakkaasti. Koristeluna on Flora Vispi-pursotukset, kaakaojauhetta ja marsipaanisydämiä. Bongasin koristeluidean jostain blogista, mutta en muista enää mistä. Nämä olisivat kivan näköisiä vaikkapa ystävänpäiväksi!

Leivoin muffinssit muffinssipeltiä apuna käyttäen, ohjeesta tulee juuri sopivasti 12. Laitoin nuo paperivuoat jo valmiiksi pellille ja taikinan niihin, mutta olisi ehkä pitänyt paistaa muffinit pellillä sellaisenaan ja laittaa ne vasta tarjolle noihin ihaniin vuokiin, koska vuokien väri kärsi hieman uunissa.

 

 

Pätkismuffinssit

1 pussi Pätkis-mini bites - karkkeja

150 g margariinia

1½ dl sokeria

2 munaa

3½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 ½ rkl kaakaojauhetta

1½ dl maitoa tai kermaa

 

Leikkaa puolet Pätkis-pussin suklaista rouheeksi ja säästä 12 kpl muffinssien sydämiksi. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon/kerman kanssa. Lisää lopuksi rouhe nuolijalla sekoittaen.

Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle yksi mini-Pätkis ja peitä taikinalla. Paista 225 asteessa 12-15 min. Anna jäähtyä. Koristele esimerkiksi kermavaahdolla.