Pitkästä aikaa päivitystä... Olen nyt viime aikoina keskittynyt enemmän käsitöihin ja askarteluun ja leipominen on jäänyt vähemmälle, eikä tämäkään päivitys liity kyllä leipomiseen! :) Vaikka tämä ei olekaan ruokablogi, tämä ihanainen herkku on pakko tänne laittaa. Olin tässä taannoin viikonlopun yksin kotona, kun mies oli lasten kanssa mummolassa ja silloin nautiskelin lempiruokaani, eli lämmintä vuohenjuustosalaattia:

Tässä ohje kaikessa yksinkertaisuudessaan:

Lämmin vuohenjuustosalaatti (3 isoa annosta)

Erilaisia salaatteja revittynä tai 1 ps valmista salaattisekoitusta

1 rasia kirsikkatomaatteja lohkottuna neljään osaan

Pinjansiemeniä

Vuohenjuustoa (mielellään "kuorellista", itse käytin President-merkkistä)

 

Balsamicosiirappi:

1 dl tummaa balsamicoa

1 dl sokeria

 

Valmista ensin balsamicosiirappi: Kuumenna kattila ja lisää sinne balsamico ja sokeri. Keitä hämmennellen, kunnes seos hieman paksuuntuu. Kaada puhtaaseen pulloon jäähtymään. (Jos siirappi jäähtyessään jähmettyy liikaa, sitä voi varovasti kuumentaa).

Revi erilaisia salaatteja annoslautasille tai oikaise ja kaada valmista salaattisekoitusta lautasille. Lisää päälle reilusti kirsikkatomaattilohkoja. Paahda pinjansiemenet nopeasti kuumalla pannulla ja kaada salaattiaineksien päälle. Leikkaa vuohenjuusto noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Paista viipaleet nopeasti molemmin puolin kuumalla pannulla (voit käyttää samaa, jolla paahdoit pinjansiemenet). Nosta vuohenjuustokiekot salaatin päälle, valuta päälle runsaasti balsamicosiirappia ja NAUTI!