Tämä kakku meni siis samoihin juhliin kuin edellinen, kakun toivottiin sopivan tyylillisesti ja väriensä puolesta edelliseen kakkuun. Päätin sitten laittaa tähän kakkuun värit päinvastoin kuin limenvihreässä kakussa. Täytteenä kakussa on valkosuklaa-kuningatarmousse, josta tuli kyllä ihanan makuista! Tästä kakusta tuli mun mielestä ihanan näköinen, olen tosi tyytyväinen lopputulokseen.

1245005798_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1245005840_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1245005880_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Valkosuklaa-kuningatarkakku

Pohja:

5 munan vaalea sokerikakkupohja

Kostutus:

Vedellä laimennettu sitruunamehu

Täyte:

5 liivatelehteä

150 g valkosuklaata

200 g maustamatonta tuorejuustoa

½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 prk Flora Vispiä

200 g mustikoita

150 g vadelmia

2 rkl vadelmamehutiivistettä

1 valkuainen + 1 rkl sokeria


Valmista kakkupohja, jäähdytä se ja leikkaa kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla, aseta päällimmäinen kakkulevy vuokaan ylösalaisin ja kostuta se sitruunamehulla. Valmista täyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit toisessa kulhossa ja lisää seoksen joukkoon valkosuklaa. Yhdistä tuorejuustoseos Flora Vispi-vaahtoon. Lisää täytteen joukkoon jäiset marjat ja kovaksi vaahdoksi sokerin kanssa vaahdotettu valkuainen. Kuumenna vadelmamehu kattilassa ja liuota siihen kuivaksi puristellut liivatteet. Sekoita liivateseos nopeasti vatkaten täytteen joukkoon. Kaada puolet täytteestä vuokaan, nosta keskimmäinen kakkulevy täyteen päälle ja kostuta se. Kaada loput täytteestä vuokaan, nosta alimmainen kakkulevy täytteen päälle ja kostuta. Peitä kakku huolellisesti tuorekelmulla ja laita se jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli. Kumoa kakku ja koristele haluamallasi tavalla.