Rippijuhlien sankaritar toivoi kahvipöytään myös pätkiskakkua ja se päätettiin tehdä hyydytetyn kakun muodossa. Chocomumilta löysin sopivan ohjeen, jota hieman soveltelin.

1246273674_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pätkiskakku

Pohja:

1 paketti minttudominokeksejä

50 g voita

Täyte:

4 Liivatelehteä

1,5 Pussia Pätkiksiä

250g Maustamatonta tuorejuustoa (esim. Mascarpone)


1 tlk Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (Creme Vanilla)


½ dl Kuumaa kahvia

Murskaa keksit, sekoita niihin sulatettu voi ja painele seos halkaisijaltaan 24 cm olevan irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sulata pätkikset varovasti mikrossa ja sekoita ne tuorejuuston joukkoon. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita vaniljavaahtoon tuorejuusto-Pätkisseos. Puristele enimmät vedet pois liivatelehdistä, sekoita ne kuumaan kahviin ja sekoita liivateseos ohuena nauhana voimakkaasti sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja anna jähmettyä jääkapissa muutama tunti tai yön yli. Koristele hyytynyt kakku haluamallasi tavalla.