Rippijuhlien sankaritar toivoi kahvipöytään myös pätkiskakkua ja se päätettiin tehdä hyydytetyn kakun muodossa. Chocomumilta löysin sopivan ohjeen, jota hieman soveltelin.
Pätkiskakku
Pohja:
1 paketti minttudominokeksejä
50 g voita
Täyte:
4 Liivatelehteä
1,5 Pussia Pätkiksiä
250g Maustamatonta tuorejuustoa (esim. Mascarpone)
1 tlk Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (Creme Vanilla)
½ dl Kuumaa kahvia
Murskaa keksit, sekoita niihin sulatettu voi ja painele seos halkaisijaltaan 24 cm olevan irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sulata pätkikset varovasti mikrossa ja sekoita ne tuorejuuston joukkoon. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita vaniljavaahtoon tuorejuusto-Pätkisseos. Puristele enimmät vedet pois liivatelehdistä, sekoita ne kuumaan kahviin ja sekoita liivateseos ohuena nauhana voimakkaasti sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja anna jähmettyä jääkapissa muutama tunti tai yön yli. Koristele hyytynyt kakku haluamallasi tavalla.