Heippa pitkästä aikaa! Päivityksissä on ollut vähän taukoa, olen kyllä jotain leiponut, mutta kakkuprojekteja on ollut nyt (tietoisestikin) hiukan vähemmän, kun aloitin työt. Laittelen nyt näitä muita leivonnaisia tännekin pikkuhiljaa, elo-syyskuussa onkin sitten useampi kakkukin tulossa!

Tällaisen pienen kakun pyöräytin, kun tyttöjen (ja minun) kavereita tuli käymään. Ohje on aivan taivaallinen, olen saanut sen tädiltäni ja alunperin se on ilmeisesti peräisin jostain lehdestä. Jos joku tunnistaa, niin vinkatkaa mistä!

Kakku kuuluu tehdä neljän munan kakkupohjaan, mutta minä halusin pienemmän kakun, joten tein kolmen munan pohjalla. Kakku pitäisi jättää vähän rouheamman näköiseksi, eli reunoja ei alkuperäisessä ohjeessa kuorruteta, vaan täytekerrokset jätetään näkyviin. Mulla tuota täytettä jäi kuitenkin pienemmän kakkupohjan vuoksi yli, joten päätin kuorruttaa koko kakun. Koristelussa menikin sitten kaikki ihan pieleen... :) Ajattelin, että tuosta täytemassasta tulee kohtuullisen paksua ja että pursottaisin siitä ruusuja kakun pinnalle, mutta eihän siitä mitään tullut, massa oli yllättävän löysää. Niinpä suunnitelma ö käyttöön ja pruuttailin sitten tuollaiset pallot kakun reunoille, raastoin vähän valkosuklaata päälle sekä ripottelin koristekuulia joukkoon. En ehtinyt parempaakaan kyhätä, mutta pääasia, että maku oli TODELLA hyvä ja kakku katosi kyllä sekä lasten että äitien suuhun hyvin nopeasti.

1249648107_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä alkuperäinen ohje:

Valkosuklaa-lemon curd-kakku

Pohja:

4 munan kaakaolla maustettu kakkupohja esim. näin:

4     munaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½  dl kaakaojauhetta
1  tl leivinjauhetta

Täyte:
200 g valkosuklaata
2 dl vispikermaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1  dl lemon curd-tahnaa

Kostutus:
½ dl  sitruunamehua
½ dl  vettä
1 rkl sokeria

Koristeeksi:
1     sitruunan kuori
100 g valkosuklaata

Valmista kakkupohja edellisenä päivänä. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri keskenään kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi ja kääntele jauhot varovasti vaahdon joukkoon esim. nuolijaa apuna käyttäen. Paista kakku voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa (halkaisija 24 cm) 175 asteessa noin 30-35 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt kakku lautaselle ja anna sen jäähtyä.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Aseta pohjalevy tarjoiluastialle ja kostuta se laimennetulla ja sokeroidulla sitruunamehulla (itse en laittanut sokeria ja hyvää oli). Sivele pohjan päälle puolet lemon curd-tahnasta
esim. veistä tai kulmalastaa apuna käyttäen.

Valmista täyte: Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon valkosuklaa. Sekoita tuorejuusto-valkosuklaaseos kerman joukkoon varovasti käännellen. Laita 1/3 täytteestä lemon curdilla sivellyn pohjan päälle, nosta keskimmäinen kakkulevy paikoillen, kostuta se, lisää loput lemon curdit ja 1/3 täytteestä. Nosta päällimmäinen kakkulevy paikoilleen, kostuta se ja laita vielä loput täytteet kakun päälle. Voit koristella kakun haluamallasi tavalla, mutta ohjeen mukaan päälle tulee runsaasti raastettua valkosuklaata sekä sitruunankuorisuikaleita.