Syksyn ristiäiskakkusuma jatkuu, eikä loppua näy... :) Vauvakakkuja on kyllä niin ihana tehdä, että en yhtään valita! Tänään sain kunnian tehdä tyttömäisen kakun pienen prinsessan ensimmäisiin juhliin, toiveena oli vaaleanpunaista, mansikkainen vähälaktoosinen täyte ja ei liian makeaa. Kakuissa (joita lähti kaksi kappaletta samanlaisia, mutta tuo koriste on yhteinen) oli välissä sipaisu lime curd-tahnaa sekä mansikka-vaniljatäyte. Vähän kyllä jännittää heittää noita täytteitä ihan lonkalta, en ole tätäkään yhdistelmää kakussa maistanut, mutta toivotaan, että kakku on hyvää!

Koriste on sokerimassaa, tein sen yhden ristiäiskakkukirjan ohjetta mukaellen, mutta valitettavasti se kirja on nyt tuolla huoneessa, jossa kuopus nukkuu päiväunia, joten en pääse kurkkaamaan, mikä kirjan nimi on! Laitan sen tänne myöhemmin. Tekemäni kangasefekti ei näy näissä kuvissa kovin hyvin, mutta painoin muovisella pitsillä pitsikuvion ohueksi kaulitun sokerimassan pintaan ja tein sen jälkeen nuo rypytykset sängyn reunoihin ja vuodekatokseen. Tuli kyllä tosi kivan näköinen ja olen hurjan tyytyväinen koristeeseen! Toivottavasti kakut ja koriste pääsivät ehjinä juhlapaikalle, mua jännittää tuo matkanteko aina ihan hirveästi, jos en kuskaa itse kakkua perille... :)


Koristetta lähemmin (olen tästä aika ylpeä):


Mansikka-vaniljatäyte

½ litran rasia pakastemansikoita

1 prk Flora Vanillaa

1 prk Sunnuntai vaniljan makuista tuorejuuston kaltaista kasvirasvavalmistetta

4 liivatelehteä

tilkka mansikkamehua (pakastemansikoista)


Ota mansikat sulamaan hyvissä ajoin ja siivilöi sulaneista mansikoista mehu pois. Ota osa talteen (muutama rkl) ja laita kattilaan odottamaan. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota Flora Vanilla kovaksi vaahdoksi ja lisää sen joukkoon notkistettu (ts. sekoitettu) Sunnuntai vaniljatuorejuusto. Lisää joukkoon mansikat ja sekoita. Halutessasi voi vielä lisätä hieman tomusokeria ja vaniljasokeria, täytettä kannattaa maistaa! Kuumenna mansikkamehu kiehuvaksi ja liuota liiasta vedestä puristellut liivatteet mehun joukkoon. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon voimakkaasti vatkaten. Täyte riittää 4-6 munan kakkuun molempiin väleihin, halutessasi voit vielä sipaista lemon- tai limecurd-tahnaa kakun väliin. Anna jähmettyä kylmässä vähintään pari tuntia, mielellään yön yli.