Aika on vierähtänyt nopeasti senkin suhteen, että mammalomani eka päivä koitti nopeammin kuin uskoinkaan. Pitihän niitä työkavereita lohduttaa kakulla, kun jäävät ilman mun säkenöivää persoonallisuuttani, tällaisen hyydytetyn kakun sain kiireessä aikaiseksi. Kakku piti olla mustikka-valkosuklaa, mutta eipäs mulla ollutkaan mustikoita, joten tästä tuli vadelma-mustaherukka-mustikkakakku. Pohjassa olisi voinut olla aavistuksen verran enemmän rasvaa, kun murustui ikävästi reunavuoan irroittamisen jälkeen.



Marjainen hyydykekakku

Pohja:

200 g kaurakeksejä

75 g voita

Täyte:

4 liivatelehteä

2 rkl kiehuvaa vettä

130 g valkosuklaata

1 prk Mascarpone-tuorejuustoa

1 prk Flora Vispiä

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

3 dl vadelmia

2 dl mustaherukoita

Kiille:

3 liivatelehteä

2 dl vettä

1 dl laimentamatonta mustikkamehua

sokeria maun mukaan

Murskaa keksit, sekoita niihin sulatettu voi ja painele kevyesti irtopohjavuoan pohjalle tai käytä apuna reunavuokaa. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa, anna vähän jäähtyä. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja sekoita siihen Mascarpone, sokerit sekä valkosuklaa. Sekoita joukkoon vähän sulaneet marjat. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja liota siihen liivatelehdet. Vatkaa liivateseos voimakkaasti ohuena nauhana täytteen joukkoon ja kaada täytemassa pohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa vähintään pari tuntia tai yön yli. Halutessasi valmista kiille: Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita vesi ja mustikkamehu kulhossa ja ota siitä pari ruokalusikallista kattilaan ja kuumenna mehutilkka kiehuvaksi. Sokeroi kulhossa oleva mehu oman maun mukaan, itse laitoin noin 3 ruokalusikallista sokeria. Liuota pehmenneet liivatelehdet kuuman mehun joukkoon ja sekoita liivateseos kulhossa olevaan mehuun. Näin kiille on heti kylmää eikä sitä tarvitse jäähytellä ennen kakun päälle laittamista. Ota kakku jääkaapista ja lisää kiille kakun päälle varovasti lusikan avulla, ettei kiille uppoa kakun sisälle. Laita kakku uudestaan jääkaappiin ja anna hyytyä pari tuntia. Irrota reunavuoka, koristele ja nauti! Kakku on ihanan makeaa ja raikasta yhtäaikaa!