Tätäkin tarjottiin meidän pikkuisen ristiäisissä, ohje on alunperin Kinuskikissalta, alla hieman muunneltuna.


Lohivoileipäkakku

12 isoa vehnäpaahtoleipäviipaletta
12 isoa ruispaahtoleipäviipaletta

Täyte:

400 g lämminsavulohta

250 g kylmäsavulohta
3 rkl sitruunamehua
2 nippua tilliä
400 g ranskankermaa
600 g ruohosipulituorejuustoa
yht. ½ tl musta- ja valkopippuria

Kostutus:
2 ½ dl maitoa tai sitruunavettä

Kuorrutus:
400 g maustamatonta tuorejuustoa (ohennettuna maidolla tai ranskankermalla)
00aa1.JPG

Leikkaa lämmin- ja kylmäsavulohi pieniksi paloiksi. Purista sitruunamehu. Hienonna tilli. Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois.

Sekoita keskenään ranskankerma ja tuorejuusto. Vatkaa kuohkeaksi (n. 5 min). Sekoita joukkoon kylmäsavulohi, lämminsavuloha, sitruunamehu, tillisilppu ja pippurit.

Laita tarjoiluvadille tiiviisti vierekkäin kuusi palaa ruispaahtoleipää, esimerkiksi kaksi vierekkäin ja kolme peräkkäin. Kostuta maidolla. Levitä päälle 1/3 täytettä. Lado päälle vehnäpaahtoleipäviipaleet ja kostuta. Laita väliin jälleen täytettä. Lado täytteen päälle toiset ruispaahtoleivät, kostuta ja lisää loput täytteestä. Laita voileipäkakun kanneksi vielä vehnäpaahtoleivät ja kostuta.

Peitä voileipäkakku kelmulla. Laita päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta ja tuorejuustorasia ja nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.

Levitä pinnalle maidolla tai ranskankermalla ohennettua tuorejuustoa. Koristele haluamallasi tavalla.