Tämä ihana kakku sai suuren suosion vauvamme ristiäisissä ja hyvää se olikin! En tajunnut ottaa siitä kuvaa, mutta onneksi eräs vieraamme (joka lopulta muutenkin hoiti kuvauspuolen), oli napannut kuvan kakusta. Ohje on taas Kinuskikissalta, jostain syystä päädyn aina kokeilemaan hänen reseptejänsä ja eivät kyllä ole pettäneet kertaakaan! :)
Mansikka-baileyskakku
Pohja:
200 g Domino-keksejä
50 g voita tai margariinia
Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ¼ dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä
Kiille:
3 liivatelehteä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
¾ dl sokeria
3 dl kevytmaitoa
Koristeeksi:
tuoreita mansikoita
Vuoraa irtopohjavuoan (halkasija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele reunoille kasviöljyä – näin kakku irtoaa vuoasta siistimmin.
Murskaa keksit tehosekoittimella tai kaulimella. Sulata margariini kattilassa ja lisää keksimurska joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Painele seos vuoan pohjalle.
Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.
Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat. Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia.
Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä, kun seos on tasainen.
Sulata liivatelehdet suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilualustalle. Koristele mansikoilla.