Söin joku aika sitten kylässä texmex-voileipäkakkua ja ennakkoasenteesta poiketen kakku olikin todella hyvää ja raikasta! Päätin sitten tehdä sitä kuopuksen kastejuhlaan ja hyvää tuli! Ohje on Pirkan.

Texmex-voileipäkakku

36 palaa täysjyväpaahtoleipää

Broileritäyte:

450 g maustamattomia broilerin filesuikaleita

1-2 rkl öljyä

suolaa

mustapippuria

1 tlk (300g)  salsakastiketta

1 tlk (300g) juustodippiä

Guacamoletäyte:

½ tlk (à 300g)  guacamoledippiä

1 punainen paprika

Kostutus:

1 ½ dl vettä

½ dl sitruunamehua

Kuorrutus:

½ tlk (à 300g)  guacamoledippiä

150 g ranskankermaa

Koristeeksi:

Jäärsalaattia

1 punainen paprika

1 keltainen paprika

pala kurkkua

1 punasipuli

maissilastuja

1. Ruskista broilerisuikaleetöljyssä. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Hienonna suikaleet veitsellä. Sekoita joukkoon salsakastike ja juustodippi.

2. Kuutioi punainen paprika. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Suojaa tarjoiluvati leivinpaperisuikaleilla. Lado vadille 9 leipäviipaletta: 3 rinnakkain ja 3 peräkkäin. Kostuta leivät sitruunavedellä. Levitä päälle puolet broileritäytteestä.

3. Lisää toinen leipäkerros ja kostuta. Levitä päälle guacamoledippiä ja ripottele pinnalle paprikakuutiot. Lisää kolmas leipäkerros. Kostuta ja täytä lopulla broileritäytteellä.

4. Lado vielä neljäs leipäkerros ja kostuta pinta. Suojaa kakku tuorekelmulla ja foliolla. Pane päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Nosta kakku kylmään ja anna kostua yön yli.

5. Sekoita guacamoledippi ja ranskankerma. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja pinnalle. Koristele pinta kuutioidulla paprikalla, suikaloidulla kurkulla, sipulirenkailla ja jääsalaatilla. Poista paperisuikaleet ja koristele reunat maissilastuilla.