Söin vuosi sitten ystäväni tyttären synttäreillä aivan ihanaa Brita-kakkua ja ihastuin siihen niin, että sitä oli pakkoa leipoa myös ristiäisiin. Kylläpä oli herkkua!


Brita-kakku

Pohja:

125 g voita

1 dl sokeria

2 keltuaista

1,5 dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

1 dl maitoa

Marenki:

2 valkuaista

1,75 sokeria

1tl vaniljasokeria

1 dl mantelilastuja

Täyte:

2 dl vispikermaa

2 rkl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

400 g tuoreita marjoja (itse käytin vadelmia)


Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi ja lisää sokerit. Levitä marenki ohuelti taikinan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut. Paista torttua 175 asteessa 20 minuuttia. Kun torttu on jäähtynyt, leikkaa se kahteen osaan, levitä toisen torttulevyn päälle sokeroitua kermavaahtoa sekä marjoja ja nosta toinen torttulevy täytteen päälle. Voit koristella pinnan vielä marjoilla halutessasi.