Vihdoinkin pääsin tekemään hääkakkua!!! Häiden teemavärit olivat punainen ja valkoinen ja heti mieleeni tuli tehdä valkoinen kerroskakku, jossa on punaisia ruusuja. Punaista väriä lisäämään päätin vielä laittaa satiininauhan kiertämään kakkujen reunoja. Tummanpunaisten ruusujen tekeminen tuottikin päänvaivaa, nimittäin en meinannut millään keksiä, miten saan punaisesta marsipaanista tummanpunaista. TaikinaTaivaan Tarjuskan vinkistä värjäsin punaista marsipaania punaisella pastavärillä ja siitä tulikin tosi hyvä väri! Toinen ongelma oli valkoisen sokerimassan saatavuus, sitä ei nimittäin löytynyt mistään tästä lähiseudulta. Onneksi norsunluun värisen sokerimassan sai valkaistua joten kuten valkoiseksi Wiltonin värillä, joten sekin ongelma ratkesi. Kun olin tekemässä ruusuja yhtenä yösydännä, mieleeni tuli, että hetkonen, olenkos jossain nähnyt sellaisen kakun mitä olen päässäni suunnitellut, menin koneelle ja Pionin blogiin ja tadaa, hän olikin tehnyt aikaisemmin hyvin samanlaisen kakun, mitä olin ajatellut. Näin sitä huomaa, että ideat tarttuvat muiden blogeista ihan alitajuisesti, en todellakaan tarkoittanut kopioida! :)

Juhliin tuli vielä gluteeniton kakku muuten ihan samanlaisena, mutta gluteenittomalla pohjalla. Piti oikein miettiä kaikki työvaiheet tarkkaan, että ei esim. tunge tavallista korppujauhoa kakkuvuokaan tms. ;) Mutta hyvin onnistui sekin! Luovuutta piti myös käyttää kakkujen leipomisessa, lopulta päädyin paistamaan ylimmän kakun pienessä kattilassa ja täytyy sanoa, että se oli oikein hyvä idea! Kahvasta oli tosi kätevä nostaa kakku uunista ja samaan kattilaan oli myös helppo koota kakku hyytymään.

Kakuissa on täytteenä hääparin toiveesta laktoositon mansikkamousse, joka ei saanut olla liian makeaa.

Kuvat varsinaisesta hääkakusta ovat vähän huonoja, valaistus hääpaikalla oli hämärä ja kakku näyttä ihan kellertävältä. Gluteenittoman kakun kuvasta värit näkyvät oikein.


ONNITTELUT TUOREELLE AVIOPARILLE!