Ystäväni pyysi tekemään äitinsä syntymäpäiville kakkuja, toiveena oli jotain Marimekkoaihesta koristelua, koska sankari pitää kovasti Marimekosta ja erityisesti tasaraita-kuosista. Sain heti idean, että päivänsankarin nimi kirjoitettaisiin kakkuun Marimekon logon kirjaimilla ja kivathan niistä tuli! Oli vaan aikamoinen väkertäminen noissa kirjaimissa... :) Kelta-valkoisessa kakussa on täytteenä minttusuklaamousse ja puna-valkoisessa mansikka-valkosuklaamousse. Minttusuklaamoussen ohjeen katsoin Karamelli Cakesin Miralta, mutta tein sen vähälaktoosisena.
Minttusuklaamousse ilman liivatetta
1 prk (2,5 dl) Flora Vispiä
200g maustamatonta vähälaktoosista tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
100 g laktoositonta tummaa suklaata
100 g minttusuklaata (itse käytin Pandan täytesuklaata)
2 rkl tomusokeria
Sulata suklaat varovasti mikrossa. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja sekoita siihen tuorejuusto sekä sokerit. Lisää suklaat täytteen joukkoon, täytä kakku ja anna jähmettyä seuraavaan päivään.
Mansikka-valkosuklaamousse
3 liivatelehteä
1 prk Flora Vanillaa
1 prk Mascarpone-tuorejuustoa
130 g valkosuklaata
1 l tuoreita mansikoita pieninä paloina
1 tl vaniljasokeria
2rkl kiehuvaa vettä
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja sekoita siihen Mascarpone sekä vaniljasokeri. Sekoita joukkoon myös valkosuklaa ja mansikanpalat. Liuota liivatteet kiehuvaan veteen ja lisää liivateseos ohuena nauhana vatkaten täytteen joukkoon. Täytä kakku ja anna hyytyä seuraavaan päivään.