Pitää vielä viime tingassa tehdä tällainen talvinen postaus, nimittäin tämä kakku on taivaallista ja haluan tämän ohjeen tänne ehdottomasti! Jouluna meillä herkuteltiin tällaisella puolukka-kookoskakulla. Ohjeen olen soveltanut Kirjassa Kotilieden joulu olleesta täytekakkuohjeesta ja maku on tosiaan aivan ihana, raikas, mutta täyteläinen. Tämä kakku on helppoa tehdä myös täysin laktoosittomana! Pohjana voisi kokeilla keksipohjan sijaan torttupohjaa, toimisi varmasti loistavasti.

Puolukka-kookoskakku

Pohja:

300 g kaurakeksejä

75 g sulatettua voita

Kookostäyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl kookoskermaa

1 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

3 liivatelehteä + tilkka kuumaa vettä

Puolukkatäyte:

2 kananmunaa

1 ½ dl sokeria

2 dl vispikermaa

3 rkl puolukka- tai karpalolikööriä (itse käytin puolukkamehua)

200 g puolukoita (tai karpaloita) soseutettuna

4 liivatelehteä

Aseta 26 cm irtopohjavuoan reunaosa tarjoiluvadille (näin voit tehdä kakun suoraan tarjoiluastiaan eikä sen alle tarvitse jättää leivinpaperia). Murskaa keksit ja sekoita niiden joukkoon sulatettu voi. Kaada muruseos reunavuoan sisälle ja levitä tasaiseksi. Ole erityisen huolellinen reunojen kanssa, jotta täyte ei pääse valumaan vuoan ulkopuolelle. Valmista kookostäyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Notkista tuorejuusto esim. sähkövatkaimella ja lisää siihen kookoskerma ja sokerit. Purista liivatelehdistä liika vesi pois, liuota ne kuumaan veteen ja lisää ne täytteeseen vatkaten. Kaada kookostäyte pohjan päälle, levitä tasaiseksi ja laita kakku jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi. Valmista puolukkatäyte: Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Yhdistä vaahdot varovasti sekoitellen ja lisää seokseen puolukkasose. Lämmitä likööri tai mehu kattilassa, liuota kuivaksi puristellut liivatelehdet likööriin/mehuun ja lisää liivateseos ohuena nauhana vatkaten täytteen joukkoon. Lusikoi puolukkatäyte varovasti hyytyneen kookostäytteen päälle ja tasoita pinta. Voit kevyesti napauttaa tarjoiluastiaa pöydän pintaan tai ravistaa kakkua, jotta pinta tasoittuu. Anna hyytyä seuraavaan päivään, koristele ja nauti! Tämän kakun koristeeksi sopisi loistavasti karpalomehusta tehty kiille, itselläni vaan ei ollut enää aikaa valmistaa sitä jouluhässäkän keskellä.