Tämän ihanan reseptin bongasin Kermaruusun blogista, on todellakin kokeilemisen arvoinen! Parasta lohipiirakkaa, mitä olen ikinä syönyt!  Resepti on kopioitu suoraan Kermaruusulta.

Pohja:
200g voita
200g rahkaa
200g vehnäjauhoja


Pehmitä voi. Lisää rahka ja vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina kylmään kovettumaan noin tunniksi.

T'äyte:
500g savulohta
1/4 dl homejuustomurua
½ dl tillisilppua
8 kirsikkatomaattia
3 dl maitoa
2 dl kermaa
100g savulohituorejuustoa (tai maustamatonta)
5 kananmunaa
1/4 tl sitruunapippuria
½ tl yrttisuolaa
ripaus mustapippuria
2 dl juustoraastetta

Kauli pohja pellin kokoiseksi, nosta taikinaa myös vähän reunoillekin.
Poista lohesta ruodot ja lisää lohi pohjan päälle palasina. Laita lohen päälle homejuusto ja tillisilppu. Lohko kirsikkatomaatit neljään osaan ja lisää ne. Sekoita keskenään maito, kerma, tuorejuusto, kananmunat ja mausteet. Kaada seos piirakan päälle. Lisää lopuksi juustoraaste. Paista 200 asteessa n.45 min.