Paikallisessa kahvilassa on myytävänä ihania marjakori-leivoksia ja olen monesti miettinyt, että niitä pitäisi kokeilla kotonakin. Nyt siihen tarjoutui tilaisuus, kun äidilläni oli pari ylimääräistä pakettia Sunnuntain murotaikinaa. Googlailin vähän ja sain selville, että yleensä marjakoreissa käytetään täytteenä diplomaattikreemiä (kermavaahto+vaniljakreemi). Mummolassa ei kuitenkaan ollut vaniljakreemijauhetta, joten päädyin vaahdotettavaan vaniljakastikkeeseen ja rahkaan. Täyte olikin ihanan raikasta ja sopi hyvin yhteen makean pohjan ja raikkaiden marjojen kanssa. Nämä leivokset ovat myös erittäin helppotekoisia, suosittelen kokeilemaan kotona! Pohjat voi valmistaa reilusti etukäteen ja säilyttää rasiassa kuivassa paikassa tarjoiluun saakka.

Marjakorit ( n. 30 kpl)

Pohja:

1 pkt Sunnuntain pakastemurotaikinaa

Täyte:

1 prk vaahdotettavaa vaniljakastiketta (esim. Flora Vanilla)

1 prk (250g) rahkaa

Päälle:

Marjoja (mustikoita, vadelmia, mansikoita)

Kiille hyytelösokerista paketin ohjeen mukaan

Ota taikina sulamaan. Voitele tartalettivuoat voilla tai margariinilla ja asettele ne pöydälle lähekkäin. Kaulitse taikina jauhoja apuna käyttäen noin 3mm paksuksi levyksi. Nosta levy vuokien päälle, painele kaulimella, jotta taikina leikkautuu vuokien reunojen kohdalta ja painele taikinat vuokien pohjalle ja reunoille tasaiseksi. Kaikkia vuokia ei kannata täyttää kerralla, vaan ehkä noin 12 kpl erissä. Tee foliosta pienet kupit taikinan päälle ja täytä ne esim. kuivatuilla herneillä, jotta taikina ei valu kokonaan vuoan pohjalle. Paista muropohjia 200 asteessa 10-14 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä ennen vuoista irrottamista ja täyttämistä.

Vaahdota vaniljakastike kovaksi vaahdoksi ja lisää siihen rahka. Voit lisätä täytteeseen makusi mukaan tomusokeria ja vaniljasokeria, mutta muista, että pohja on aika makea! Lusikoi täytettä pohjien päälle ja asettele täytteen päälle hieman sulaneita pakastemarjoja tai tuoreita marjoja. Sivele silikonisudilla hyytelösokerista valmistettua kiillettä marjojen päälle ja nosta leivokset jääkaappiin odottamaan tarjoilua.