Veljentyttöni oli bongannut Maku-lehden kesäliitteestä tämän herkullisen kakun (nimellä mansikkainen hyytelökakku), jota toivoi rippijuhliinsa. Tein kakun suorakaiteen muotoiseen säädettävään reunavuokaan kaksinkertaisena ja laitoin reunoille koristeeksi mansikanpuolikkaita, muuten resepti on suoraan lehdestä. Vähempikin lime saattaisi kyllä riittää, mutta jos on kirpeän ystävä, niin limen määrä on ok. Tässä ohje on siis yksinkertaisena, sopii 24cm irtopohjavuokaan, olen muokannut sitä ihan pikkuisen.

Mansikka-lime-hyydykekakku

Pohja:

175 g dominoja tai minttudominoja

50 g voita

Täyte:

5 liivatelehteä

 1 prk Flora Vispiä

500 g rahkaa

2 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

2 limen raastettu kuori ja mehu

Pinnalle:

½ - 1 l mansikoita

kiille hyytelösokerista

 

Murskaa dominot ja sekoita keksimurskan sulatettu voi. Painele seos halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle, jonka pohjalla on leivinpaperi. (Tässä vaiheessa voit asetella halutessasi mansikanpuolikkaat pohjan päälle kiertämään vuoan reunoja) Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita sokerit ja limenkuoriraaste rahkan joukkoon. Vaahdota kerma. Sekoita rahkaseos kerman joukkoon. Kuumenna limemehu kattilassa ja liuota liivatteet kiehuvaan mehuun. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana kevyesti sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Koristele ennen tarjoilua mansikanviipaleilla ja sivele ne hyytelösokerikiilteellä.