Luen ahkerasti Kalastajan vaimo-blogia ja kuolasin siellä Pavlova kakkua jo ajat sitten. Kun rakas ystävä tuli kahvittelemaan, oli sopiva sauma kokeilla tätä herkkua! Täytyy sanoa, että Pavlova on kyllä todella makea mutta samalla ihana kevyt kakku. Kirpeät marjat, kuten tässä punaherukat, raikastavat kakkua aivan ihanasti! Ohje on suoraan Kalastajan vaimolta.
Pavlova
Pohja:
4 valkuaista
1/4 tl suolaa
2,5 dl sokeria
2 tl maitzenaa
1 tl valkoviinietikkaa
Täyte:
1 prk Flora Vispiä, 2 tl tomusokeria ja 1 tl vaniljasokeria
tai
1 prk Flora Vanillaa
Marjoja ja hedelmiä maun mukaan
Koristelu:
Ripaus tomusokeria
Laita huoneenlämpöiset munanvalkuaiset puhtaaseen, kuivaan lasi- tai teräskulhoon. Sekoita hitaasti vatkaimella, kunnes saat pehmeää vaahtoa. Lisää nopeutta kunnes vaahdon kuplat ovat tasoittuneet pieniksi. Lisää pienissä erissä sokeri, kun vaahto alkaa jähmettymään. Sekoita reippaalla vauhdilla kunnes seos on pehmeä ja kiiltävä ja sokeri liuennut. Älä sekoita kuitenkaan liian kauan, tai seoksesta tulee rakeinen. Kääntele siivilän läpi sekaan maizena ja etikka lusikalla ja lisää suola. Levitä seos leivinpaperille noin 24cmØ ympyräksi, noin 2,5cm korkeaksi. Voit piirtää leivinpaperin nurjalle puolelle ympyrän esim. kakkuvuokaa apuna käyttäen, näin saat helpommin pyöreän pohjan. Paista kakkua 125 asteessa noin kaksi tuntia kunnes se on rapea ja vaalean kermanruskea. Sammuta uuni, mutta anna kakun jäähtyä uunin sisällä. Ota kakku ulos ja käännä tarjoilualustalle. Leivitä kerma kakun päälle, koristele marjoilla ja ripottele tomusokeria päälle.
NAM!!!