Saimme vieraita viikonlopuksi ja tottakai oli pakko leipoa kakku... Tällä kertaa porkkanasellainen:

1338334.jpg

Porkkanakakku

Pohja:
2 munaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g voita sulatettuna tai 1 dl juoksevaa margariinia
3 dl porkkanaraastetta
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

Kuorrutus:
100 g Philadelphia-tuorejuustoa
50 g voita
1,75 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon hieno porkkanaraaste, rasvasula ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
2. Rasvaa ja korppujauhota noin litran vetoinen vuoka ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kypsyyttä kannattaa kokeilla tikulla, jos tikku pysyy kuivana, kakku on valmis. Jäähdytä ja kumoa kakku vuoasta.
3. Valmista kuorrutus. Paloittele voi pieniksi kuutioiksi ja ota se hyvissä ajoin pöydälle pehmenemään. Lisää voin joukkoon tuorejuusto ja sokerit ja vatkaa kuohkeaksi.
4. Levitä kuorrutus kakun pinnalle. Kuorrutuksen voi koristella koristeraapan tai esim. haarukan avulla. Lisäksi koristelussa voi käyttää marsipaaniporkkanoita.