Kävin tuossa männä viikolla ostamassa laatikollisen mansikoita pakastusta varten, mutta mulla ei sitten ollutkaan tarpeeksi pakasterasioita ja pari litraa jäi yli. Eikun vaan äkkiä kakkupohjaa paistamaan... Kakku tuli ihan vaan kotiin syötäväksi ja jouduin tekemään sen tosi kiireellä, en ehtinyt edes pursotinta kaivella! :D Mutta musta kerma on ihan hauskan näköistä, kun sen laittaa kakun päälle tahallaan epätasaisesti, siitä tulee ikäänkuin pehmoisen poutapilven näköinen. Koristelukin on nyt sieltä tännepäin, en olisi varmaan laittanut postausta koko kakusta, mutta kun tuo makuyhdistelmä oli niin mahtava!

Eli kostutin kakun laimennetulla sitruunamehulla ja laitoin täytteeksi sipaisun Lemon Curdia, runsaasti mansikkaviipaleita sekä tomusokerilla ja vaniljasokerilla maustettua Flora Vispiä. Maku oli aivan taivaallinen! Tosin Lemon Curdin "sipaiseminen" aivan uunituoreen kakkupohjan päälle oli hieman hankalaa, sitä taisi jäädä aikamoisia kökkäreitä joihinkin kohtiin mutta ei haittaa, kun se on niin ihanan makuista! Koristeeksi olisi ihanasti sopinut myös pistaasimantelirouhe, harmi, kun ei sitä sattunut olemaan kaapissa.

1759655.jpg

PS. Niille, jotka eivät tiedä mitä Lemon Curd on, se on sellaista sitruunalevitettä, jota voi ostaa kaupasta tai tehdä itse. Täällä meillä päin sitä myy vain ja ainoastan yksi kauppa, keskustan Pyrhönen.