Päivitysurakkani jatkuu... Mulla oli tänään synttärit ja mitäpä muuta prinsessa olisi leiponut kuin prinsessakakun! Eli tähän kakkuun harjoittelin pikeerikoristeita, tiaran sain sitten lopulta onnistumaan tavan pikeeristä. Ohjeen kakkuun otin hieman mukaellen Ullan Unelmakakut-kirjasta. Myös tiara on tehty kirjassa olevan mallin mukaan.

Kuorrutuksena käytin äitini Ruotsista tuomaa valmiiksi kaulittua marsipaanilevyä. Toimi ihan hyvin, mutta mielestäni se oli kaulittu hieman liian ohueksi ja kakku kuulsi vähän läpi. Se oli myös vähän kuivahkoa, joten kakku olisi saanut olla hetken jääkaapissa ennen tarjoilua. Ja voi elämä, että voi olla ihmisellä lukihäirä, olen täälläkin aikaisemmin mainostanut ihanaa Odemen marsipaania. Eihän se mikään Odeme ole vaan Odense, nyt vasta tajusin... :D

1926301.jpg

1926308.jpg

Prinsessakakku

Pohja:
3 munan kakkupohja

Kostutus:
1 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Täyte:
noin 150 g vadelmahilloa
1 prk Flora Vispiä
1 dl vettä
0,3 dl vaniljakreemijauhetta

Kuorrutus:
Vaaleanpunaista marsipaania

Koristelu:
Pikeeritiara ja -ruusuja
Tomusokeria

1. Paista ja jäähdytä kakkupohja. Leikkaa se jäähtyneenä kolmeen osaan ja aseta pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta pohja sitruunamehulla ja levitä päälle puolet vadelmahillosta.

2. Valmista diplomaattikreemi: Vatkaa vesi ja vaniljakreemijauhe pakkauksen ohjeen mukaan ja anna tekeytyä hetken. Vatkaa sillä aikaa Flora Vispi vaahdoksi. Sekoita valmis vaniljakreemi varovasti kermavaahdon joukkoon.

3. Levitä noin kolmannes diplomaattikreemistä vadelmahillon päälle hieman kekomaisesti, eli keskelle enemmän. Aseta toinen kakkulevy kakun päälle, kostuta ja levitä sille loput vadelmahillosta. Laita taas diplomaattikreemiä päälle, edelleen kekomaisesti. Aseta päällimmäinen kakkulevy kakun päälle, kostuta se ja muotoile reunoja veitsellä hieman pyöreiksi.

4. Sivele loput diplomaattikreemistä kakun päälle ja kuorruta koko komeus marsipaanilla. Koristele haluamallasi tavalla ja nauti!