Mieheni ei ole mikään suuri makean ystävä, mutta lakritsista hän pitää. Ei siis ollutkaan suuri yllätys, että hän toivoi lakritsikakkua isänpäiväksi. Itse asiassa hän paljasti jälkeenpäin, että luuli sen olevan mahdotonta, mutta eipäs ollutkaan! Heti, kun hän esitti toiveensa, muistin Kinuskikissan tekemät lakritsikakut ja sinne siis reseptejä etsimään! Nämä ohjeet ovat sieltä suoraan kopioitu ihan pienen pieniä muutoksia lukuunottamatta!

Koristelun idea tuli siitä, että mieheni on intohimoinen Simpsons-fani ja Homer on hänen lempihahmonsa. Löysinkin ihanan kuvan, missä Homer kantaa Maggiea reppuselässä ja etsin siihen vielä sopivan kuvan Lisasta, koska meilläkin on kaksi tyttöä. Vanhempi tyttäremme kirjoitti vielä marsipaanin palaselle : Isille, ja on hyvin ylpeä siitä! Kirjoittaminen on tällä hetkellä hänen lempiharrastuksensa ja mikäs sen suloisempaa, kun haparoivalla käsialalla rakkaudella kirjoitettu teksti kakussa! <3 Pursotuksiin kokeilin ekaa kertaa koripunosta ihan lonkalta ja eihän se oikein onnistunut. Vasta jälkeenpäin tajusin, miten se olisi pitänyt tehdä, mutta olenpahan viisaampi seuraavalla kerralla!

Kakku oli hyvää, ihanan erilaista! Olisin ehkä itse tykännyt, että kakussa olisi ollut pelkkää lakritsimoussea, mutta miehestä sitruunan ja lakun yhdistelmä oli herkkua. Olin vähän yllätynyt, että lapsetkin tykkäsivät kakusta!

2049805.jpg

2049812.jpg

2049818.jpg

Sitruunainen lakritsikakku

Pohja:
4-6 munan vaalea kakkupohja

Lakritsitäyte:
3 liivatetta
2 dl kermaa (ota 1 rkl erilleen kattilaan)
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
1 rkl sokeria
3 Käck-patukkaa

Sitruunatäyte:
3 liivatetta
½ sitruunan kuori ja mehu
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl appelsiinijogurttia
½ prk maitorahkaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 valkuaista

Kostutus:
2 rkl sitruunamehua
1 dl vettä
2 tl sokeria

Kuorrutus:
100 g Käck-patukoita tai Hopeatoffeeta
1 dl kermaa

Leivo haluamasi kokoinen kakkupohja, jäähdytä se ja leikkaa kolmeen osaan. Vuoraa pesty kakkuvuoka tuorekelmulla, aseta päällimmäinen kakkupohja ylösalaisin vuoan pohjalle ja kostuta se sokeroidulla ja laimennetulla sitruunan mehulla.

Valmista lakritsitäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Voit laittaa kaikki 6 kerralla. Vaahdota kerma, josta olet ennen vaahdotusta erottanut 1 rkl kattilaan odottamaan. Lisää kerman joukkoon tuorejuusto. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi ja yhdistä nuolijalla nostellen kerma-juustoseokseen. Paloittele kattilaan kerman joukkoon Käck-patukat. Lämmitä keskiteholla, kunnes lakritsi on sulanut kerman joukkoon. Anna jäähtyä hieman, mutta tarkkaile, ettei seos jähmety. Sekoita vähän jäähtynyt lakritsiseos täytten joukkoon. Kiehauta noin 2 rkl vettä ja liota puristellut liivatteet kuumaan veteen. Sekoita liivate ohuena nauhana nopeasti vatkaten täytteen joukkoon.

Kaada täyte vuokaan ja aseta keskimmäinen kakkupohja ylösalaisin täytteen päälle. Kostuta kakkulevy.

Valmista sitruunatäyte: Raasta sitruunan kuori ja mehu. Sekoita keskenään tuorejuusto, jogurtti, rahka, sitruunankuori ja sokerit. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kiehauta sitruunamehu ja sulata puristellut liivatteet siihen. Sekoita ne nopeasti vatkaten täytteen joukkoon. Lisää lopuksi valkuaisvaahto nuolijalla varovasti sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan, aseta pohjimmainen kakkulevy täytteen päälle ylösalaisin ja kostuta vielä pohja. Peitä kakku kelmulla ja anna sen hyytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia tai yön yli.

Kumoa hyytynyt kakku tarjoiluvadille. Valmista kinuski: Sulata Käck-patukat tai Hopeatoffeet (itse käytin Käck-patukoita, koska en löytänyt mistään Hopeatoffeeta) liedellä kattilassa kerman joukkoon. Nosta kinuski levyltä ja anna hieman jäähtyä. Valuta kinuski ohuena nauhana kakun päälle ja anna sen jähmettyä jääkaapissa.

Koristele kakku vielä kermapursotuksin sekä haluamillasi koristeilla.