Ystäväni Tiina osallistui Anna Hyvän Kiertää-tempaukseen (pistähän blogissasi kiertoon!). Hänellä sattui olemaan sopivasti synttärit tulossa, joten hän pyysi minua tekemään synttärikakun. Mikäs sen mieluisampaa, hetkeen ei olekaan tullut kakkua tehtyä (paitsi yksi epäonnistunut Sacher, joka EI päätynyt tänne blogiin...).

Olen jo pitkään halunnut kokeilla Kinuskikissan blogista löytyvää helppoa suklaatäytettä, joten nyt siihen oli oiva tilaisuus. Alunperin oli tarkoitus päällystää koko kakku marsipaanilla, mutta totesin, että kermavaahto sopisi täytteeseen paremmin. Niinpä laitoin marsipaanin vaan kakun pinnalle. Tässä tuli samalla testailtua vähän pursotustakin, olen kuolannut erästä Taikinataivas-blogissa olevaa kakkua ja suunnitellut samanlaisia pursotuksia vanhemman tyttäreni synttärikakkuun. No, eipä niistä näin ensiyrittämällä tullut kovin hienoja...

Gerberat olen tehnyt Sofiellan loistavalla ohjeella, kiitos siitä! Hommasin myös Englannista tuollaisen petal veiner/friller-marsipaanityökalun, jolla muotoillaan kukkien terälehtiä ja täytyy sanoa, että on loistava!

Tässä siis kakku edestä, takaa, päältä ja sivulta:

2116596.jpg

2116611.jpg

2116605.jpg

2116599.jpg

Laitan ohjeen myöhemmin!