Tyttäreni toivoi kaverisynttäreilleen Prinsessa Ruusunen-kakkua ja tottahan toki äiti sellaisen väänsi! Prisessa on maalattu marsipaanille ja kakku koristettu Flora Vispi-pursotuksin sekä marsipaaniruusuin.

2186337.jpg

Tässä vielä kuva kynttilöin:
2186352.jpg

Laitan tähän vielä täytteen ohjeen, joka on mukaeltu Kinuskikissan helposta suklaatäytteestä.

Sitruunainen suklaatäyte

½ prk Lemon Curd-tahnaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
(1-2 rkl sokeria)
150 g taloussuklaata
1 prk Flora Vispiä

Leikkaa kakku kolmeen osaan, kostuta alin pohja vedellä laimennetulla sitruunamehulla ja sivele sen päälle puolet Lemon Curdista. Kannattaa yrittää saada sitä mahdollisimman ohut kerros, levittäminen onnistuu parhaiten veitsellä. Itse myös notkistan tahnaa hieman sekoittamalla sitä voimakkaasti. Valmista suklaatäyte: Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vaahdota Flora Vispi. Sekoita tuorejuuston joukkoon vaniljasokeri sekä halutessasi tavallista sokeria. Lemon Curd on tosi makeaa, joten jo sitä käyttää, niin kannattaa jättää sokeri kokonaan pois. Sekoita sulatettu suklaa tuorejuuston joukkoon.  Lisää seokseen lopuksi vaahdotettu kerma.

Itse kokoan kakun yleensä suoraan tarjoiluastiaan, joten olen käyttänyt kakkuvuoan reunusta reunavuoan tavoin kakun ympärillä, jotta mousse pysyy kakun välissä. Suosittelen tätä tapaa erityisesti tässä kakussa! Eli aseta vuoan reunaosa kakun ympärille, levitä pohjan päälle puolet suklaavaahdosta ja laita sen päälle kakun keskiosa. Kostuta se, sivele Lemon Curdilla ja laita loput suklaavaahdosta päälle. Aseta kakun päällimmäinen osa täytteen päälle ja kostuta. Täytteen kannattaa antaa jähmettyä seuraavaan päivään.