Kolmannen synttärikakun kanssa otin vähän rennommin, tai no, mopo kyllä karkasi sitten noiden kukkasten kanssa... :D Eli käytin Confetista hankittua valmista kakkukuvaa. Alissa oli toivonut Helinä-keiju-kakkua ja kun huomasin nuo valmiit kakkukuvat päätin, että nyt voin testata samalla tätäkin juttua. Täytyy sanoa, että noiden kakkukuvien avulla saa kyllä tosi näyttävää tosi helposti! Koostumus on vähän ällö mun makuuni, mutta senhän voi jättää syömättä.

Täytteeksi kakkuun laitoin Kinuskikissan ihanaa kinuski-puolukkatäytettä, voin suositella lämpimästi! Kinuskikuorrutuksen kanssa tämä täyte on varmasti vielä parempaa.

Koristeena kakussa on Flora Vispi-pursotukset ja marsipaanililjoja sekä -ruusuja. Liljat tein Sofiellan mahtavalla ohjeella. Tosin mulla ei ollut riisinuudeleita, joten käytin askarteluheteitä, joista maalasin päät suklaalla.

 

 

Laitan tähän vielä täytteen ohjeen itseänikin varten muistiin (tulen TAKUULLA tekemään tätä uudestaan). Muokkasin sitä aavistuksen kermojen osalta. Mulla oli neljän munan kakku ja tämä täytemäärä riitti kahteen väliin. Isompaan kakkuun kannattaa tehdä kaksinkertainen annos.

Kinuski-puolukkatäyte

2 dl kuohukermaa

2 dl vispikermaa
2 dl fariinisokeria
100 g tuorejuustoa
2 liivatelehteä
¼ dl vettä
75-100 g sokeroimattomia puolukoita

Laita kuohukerma kattilaan yhdessä fariinisokerin kanssa. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä (kylmä vesihaude nopeuttaa, itse jäähdytin parvekkeella pakkasessa). Kastikkeen on hyvä olla täysin kylmää - laita tarvittaessa vielä hetkeksi jääkaappiin (kastikkeen voi hyvin tehdä jääkaappiin jo etukäteen valmiiksi).

Vaahdota vispikerma. Sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto.

Vatkaa kylmää kinuskikastiketta sähkövatkaimella täydellä teholla, kunnes kastike on selvästi paksuuntunut. Seuraa tilannetta: lopeta vatkaaminen, jos kastikkeen rakenne muuttuu rakeiseksi. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita täytteeseen.

Kaada puolet täytteestä vuokaan kostutetun pohjan päälle, ripottele pinnalle puolukat ja peitä ne lopulla täytteellä. Hyydytä jääkaapissa.