Tällä ohjeella tehty omenapiirakka on ehdottomasti parasta omenapiirakkaa, mitä olen koskaan syönyt! Ohje on äidiltäni, en tiedä mistä hän on sen saanut, mutta piirakan kehittelijä omaa ilmiselvästi sarkastisen luonteen, kun on nimennyt tämän piirakan yksinkertaiseksi omenakakuksi. Mielestäni taikina on kaikkea muuta kuin yksinkertainen, koska rasva+puolet sokerista ja munat+puolet sokerista pitää vaahdottaa erikseen. Lisäksi onnistun aina saamaan taikinan juoksettumaan jossain vaiheessa, mutta onneksi se ei haittaa, kun lisää pienen tipan jauhoja, taikina muuttuu taas kunnolliseksi. Piirakka on herkkua lämpimänä jäätelön, vaniljakastikkeen tai vaniljavaahdon kanssa!


Ohje on pellilliseen piirakkaa, jos haluaa paistaa pienemmän piirakaan piirasvuoassa, ohje kannattaa puolittaa.

 

 

Yksinkertainen Omenakakku

Pohja:

2 munaa

3 dl sokeria

200 g voita tai margariinia

3 dl kermamaitoa (puolet kermaa, puolet vettä), maitoa tai vettä

8 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

6 tl leivinjauhetta

Päälle:

4 keskikokoista omenaa kuorittuina ja lohkottuina (itse käytin Royal Gala-lajiketta)

Kanelia

 

Ota kaikki ainekset lämpiämään huoneenlämpöön hyvissä ajoin (näin voit ehkäistä juoksettumista). Kuori ja lohko omenat. Vaahdota munat ja puolet sokerista toisessa kulhossa ja rasva ja toinen puolikas sokerista toisessa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä vaahdot ja lisää seokseen osa jauhoista. Lisää nestettä ja kuivia aineita vuorotellen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille nuolijaa apuna käyttäen. Asettele omenalohkot kakun päälle riveihin ja ripottele pinnalle kanelia. Paista 200 asteessa uunin keskitasossa noin 20-30 minuuttia.