Tänään se iski. Nimittäin raparperinhimo. Ja kun asutaan kerrostalossa, niin eikun vaan soittelemaan tutuille, joilta saattaisi liietä pari ylimääräistä vartta... Puhelukierroksella sain vinkin siitä, mistä saisin raparpereja sekä tämän ihastuttavan ohjeen! Kakku ei ole häävin näköinen, mutta maku on jotakin ihan uskomatonta, ehdottomasti parasta raparperipiirakkaa, mitä olen koskaan syönyt! Sain ohjeen ainemäärät noin-mitoissa, ei ole niin nöpönuukaa, missä suhteessa aineksia tähän laittaa ja ohje on siis vähän sinnepäin. Tätä kakkua on myös mukava leipoa lasten kanssa, jopa meidän 2-vuotiaskin osasi auttaa!

1244666928_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Taivaallinen raparperikeikauskakku

Neljä ohutta vartta raparperia

50 g voita

3/4 dl fariinisokeria

2 munaa

sokeria

perunajauhoa

vehnäjauhoa

½ tl leivinjauhetta

 

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Leikkaa leivinpaperista hieman irtopohjavuokaa (halkaisija n. 24 cm) suurempi ympyrä ja laita se vuoan pohjalle. Sulata voi, kaada se vuokaan leivinpaperin päälle ja ripottele päälle fariinisokeri. Sekoita voita ja fariinisokeria hieman ja siloita seos tasaiseksi kerokseksi vuoan pohjalle. Leikkaa raparperit pieniksi paloiksi ja laita ne voi-sokeriseoksen päälle vuokaan tasaiseksi kerrokseksi.

Valmista kahden munan sokerikakkutaikina: Riko kaksi munaa juomalasiin ja kaada toiseen samanlaiseen lasiin sokeria niin, että sitä ei ole ihan yhtä paljoa kuin kananmunia. Kaada sokeri kulhoon ja mittaa lasiin jauhot: Reilu 1 rkl perunajauhoja, loput vehnäjauhoja ja lopuksi leivinjauhe. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja lisää kuivat aineet varovasti taikinan joukkoon. Kaada taikina raparperinpalojen päälle ja paista kakkua uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.

Ota kakku uunista ja anna vetäytyä hetken aika vuoassa, kumoa se tarjoilulautaselle ja poista leivinpaperi. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa. Varoituksen sana: Yksi kakku häviää pöydästä erittäin nopeasti, kannattaa ehkä harkita useamman leipomista... :D