Pidin me&i-kutsut sopivasti lauantaina Ystävänpäivän aattona ja ajattelin tarjoiluissa hyödyntää ystävänpäiväteemaa, olihan niin monta kaveria tulossa kylään! Löysin Kotilieden nettisivuilta ihanan kuuloisen appelsiini-suklaakakun ohjeen, jota oli ihan pakko testata! Koristuksekseen kakku sai oransseista miniruusuista tehdyn sydämen. Oransseista siksi, että kakku piti sisällään appelsiinia. Kakun alareuna jäi tosi ruman näköiseksi kun siirsin sen tarjoilulautaselle, lisäsin kuvan oton jälkeen kakun ympärille vielä viinirypäleitä koristukseksi ja peittämään rumaa reunaa... :) Se on kyllä totta, että suklaakakku pitäisi aina kuorruttaa ritilällä, että ylimääräinen kuorrutus valuu nätisti pois! En ehtinyt maistaa kakkua kutsujen aikana, mutta maistoin sen jälkeen ja täytyy kyllä sanoa, että tämä kakku vie kielen mennessään! 

HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ KAIKILLE BLOGINI LUKIJOILLE!

Appelsiini-suklaakakku

Pohja:

150 g voita tai margariinia

150 g tummaa suklaata

5 kpl munan valkuaisia

0,5 dl tomusokeria

5 kpl munan keltuaisia

1,5 dl tomusokeria

1,5 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

Kostutus:

1,5 dl vastapuristettua appelsiinimehua

Väliin:

appelsiinimarmeladia

Täyte:

1,5 dl vastapuristettua appelsiinimehua

1 rkl sokeria

4 liivatelehteä

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

1 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:

Aprikoosimarmeladia

1,5 dl kuohukermaa

1 rkl sokeria

300 g tummaa suklaata

30 g voita


1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka, jonka halkaisija on 24 cm. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Erottele munan valkuaiset keltuaisista. Paloittele suklaa ja voi astiaan ja sulata ne mikrossa tai vesihauteessa. Siivilöi vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhoon.

3. Vaahdota valkuaiset ja 0,5 dl tomusokeria kovaksi vaahdoksi.

4. Vaahdota keltuaiset ja 1,5 dl tomusokeria vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaa-voiseos. Lisää joukkoon jauhoseos siivilän läpi seuloen. Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti käännelleen.

5. Kaada taikina vuokaan ja paista sitä 175 asteisessa uunissa alatasolla noin tunti.

6. Kumoa kypsä kakku vadille ja anna jäähtyä muutaman tunnin ajan. Leikkaa kakku kahteen osaan. Vuoraa kakkuvuoka tuorekelmulla ja aseta päällimmäinen kakkulevy ylösalaisin vuokaan. Kostuta appelsiinimehulla. Levitä pohjan päälle ohut kerros appelsiinimarmeladia.

7. Valmista täyte. Liota liivatelehtiä hetki kylmässä vedessä. Kuumenna 0,5 dl appelsiinimehua kiehuvaksi, liuota puristellut liivatelehdet mehun joukkoon ja kaada liivateseos loppuun appelsiinimehuun. Vaahdota vaniljakastike kovaksi vaahdoksi sokerin ja vaniljasokerin kanssa. Kaada liivateseos ohuena nauhana voimakkaasti vatkaten vaniljavaahdon joukkoon.

8. Kaada täyte vuokaan ja nosta alimmainen pohjalevy täytteen päälle. Kostuta kakkupohja.

9. Anna kakun hyytyä kylmässä yön yli.

10. Kumoa kakku seuraavana päivänä ritilän päälle ja sivele sen pinta ohuelti aprikoosimarmeladilla.

11. Valmista kuorrute. Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa kiehuvaksi, ota pois liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon vielä voinokare. Anna kuorrutuksen jäähtyä hetken aikaa. Kaada jäähtynyt kuorrute kakun päälle ja levitä sitä myös kakun reunoille. Anna kuorrutuksen kovettua jääkaapissa ennen tarjoilua.