Sain tehtäväkseni erittäin mielenkiintoisen kakkuprojektin, pienelle junia rakastavalle Mynnille haluttiin Ukko-Pekka-veturin muotoinen kakku. Kakkua oli tosi kiva suunnitella ja toteuttaa, vaikka ihan samaan määrään yksityiskohtia en päässytkään kuin mitä alkuperäisessä mallissa on... Eli ehkä tämä on sitten Ukko-Pekkaa hämärästi muistuttava veturi...

Paistoin kaksi 3:n munan kakkupohjaa suorakaiteen muotoisessa leipävuoassa sekä ohuen kääretorttupohjan. Veturin pyöreä osa tuli siis kääretortusta. Tässä kuvaa kakusta ilman kuorrutusta:

Sitten mokasinkin oikein huolella... Olin oikein hyvissä ajoin ottanut suolattoman voin pehmenemään kreemiä varten ja vatkasin oikein unelmanpehmeätä voikreemiä vielä aika ison määrän. Kun olin nostanut kaulitun sokerimassalevyn kakun päälle, katsoin kakun viereen, että mikäs purkki tuossa on, sitten tajusin että voi ei, kreemi jäi laittamatta kakun pintaan! Mitäänhän ei siinä vaiheessa ollut enää tehtävissä, niinpä piti vaan toivoa, että kuorrutus ei kostu piloille jääkaapissa. Onneksi se ei ainakaan meidän jääkaapissa ottanut kosteutta ja se syötiin aika nopeasti kakun hakemisen jälkeen, joten toivon, että kuorrute on pysynyt hyvänä.

Täytteenä kakussa oli Kinuskikissan ihanasta vadelma-lime-daim-täytteestä varioitu täyte, oli ehkä parasta kakun täytettä, mitä olen ikinä maistanut! Vaikka aineksia on paljon, makuyhdistelmä todellakin toimii! Tämä annos riittää 4-5 munan kakun täytteeksi.

Valkosuklaa-vadelma-daim-limetäyte

2 liivatetta

130 g valkosuklaata

1,5 pakettia (á 56g) Daim-suklaata

1 limen kuori raastettuna

2 rkl limemehua

1 rkl vettä

2,5 dl vispikermaa

1 prk Mascapone-tuorejuustoa

½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

150 g jäisiä vadelmia

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen, sulata valkosuklaa, rouhi Daim, raasta limen kuori raasteeksi ja purista sen mehu. Vatkaa kerma vahdoksi ja lisää siihen Mascarpone ja sokerit. Lisää myös valkosuklaa, limenkuoriraaste ja Daim-rouhe. Kaada limemehu ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi, liuota kuumaan nesteeseen pehmenneet liivatelehdet. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ja kaada se ohuena nauhana koko ajan vatkaten täytteeseen. Sekoita vielä lopuksi täytteen joukkoon jäiset vadelmat varovasti esim. lusikalla. Täytä kakku ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Vinkki: Tämä toimii varmasti älyttömän hyvin juustokakkuna keksipohjalla, käytä pohjaan 200 g Digestive-, Domino- tai kaurakeksimurua sekä 100g sulatettua voita.

Muista osallistua ARVONTAAN!