Heippa taas pitkästä aikaa! Tämän blogin puolella on nyt vietetty vähän hiljaiseloa, kun olen enemmän keskittynyt ompeluksiin (niitä voi käydä kurkkimassa täältä) ja leipominen on jäänyt vähän vähemmälle. Tai olen kyllä leiponut, mutta unohtanut ottaa kuvia...

Tällaisen kakun kuitenkin pyöräytin miehelle töihin viemisiksi, kun vaihdettiin osia, eli mä menin töihin ja mies jäi lasten kanssa kotiin. Hellapoliisin valkosuklaa-daim-kakku on herkkua ja jo pitkään on mielessä ollut kokeilla sitä kaakaokiilteellä, joka taas on peräisin Kinuskikissalta. Omalta osaltani muuntelin reseptiä vielä niin, että lisäsin siihen vadelmia. Koristelu on vähän ankea, kun en aamulla viiden aikaan parempaankaan pystynyt... Mutta kakku oli kuulemma ollut hyvää, olisin kyllä halunnut itsekin maistaa!


Valkosuklaa-vadelma-daim-kakku

Pohja:

300 g dominoita

100 g voita

Täyte:

4 liivatelehteä

150 g valkosuklaata (Lidlin valkosuklaa on parasta!)

1 prk Flora Vispiä

1 prk (250g) rahkaa

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1,5 isosta Daim-patukasta (yksi puolikas jää koristeluun tai leipurille)

2 rkl sitruunamehua

3 dl jäisiä vadelmia

2 rkl kiehuvaa vettä

Kiille:
3 liivatelehteä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
¾ dl sokeria
3 dl kevytmaitoa

Murskaa keksit muruiksi (tämä käy helposti esim. sauvasekoittimen teholeikkurilla tai sitten perinteisesti: laita keksit muovipussiin ja hakkaa ne kaulimella murskaksi) ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Voit tehdä kakun suoraan tarjoilulautaselle siten, että käytät irtopohjavuoan reunaa reunavuokana, eli laitat pelkän rengasosan suoraan tarjoilulautaselle. Painele muruseos vuoan sisälle, katso, että seos tulee reunoille erityisen hyvin.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Leikkaa Daim-patukat muruiksi. Vaahdota Flora Vispi, lisää siihen rahka ja sokerit ja sen jälkeen sulatettu valkosuklaa. Lisää myös Daim-rouhe sekä sitruunamehu joukkoon. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne pieneen määrään kiehuvaa vettä. Sekoita liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää täytteeseen vielä jäiset vadelmat. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan, peitä kakku kuvulla tai kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään kolmeksi tunniksi.

Kun kakku on hyytynyt, valmista kiille. Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä, kun seos on tasainen. Sulata liivatelehdet suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle varovasti (itse nostelen kiilteen kakun päälle lusikalla). Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia.Ennen reunuksen irroittamista vedä reunat irti veitsellä tai paletilla, näin kakku irtoaa nätisti eikä kiille repeile.

 

Koristele haluamallasi tavalla ja nauti!