(kuva Tiina Rättö)

Alkaa olla tämä mun blogin päivittäminen harvinaista herkkua, tietokone hajosi ja kuvien laittaminen tänne on tällä hetkellä mahdotonta! Harvinaista herkkua on myös tällainen mahtavan upea kuva mun leipomuksista, itsellä kun on a) surkea kamera, b) ei taitoa käyttää sitäkään vähää, niin kuvat tuppaa olemaan suoraan sanottuna surkeita, korkeintaan välttäviä. Tässä on taas osoitus siitä, miten mahtavalta kakku voi näyttää, kun on ammattilainen kuvaamassa!

Sitten itse asiaan eli mutakakkuun! Lapset yökkäilivät, kun sanoin tekeväni mutakakkua, mutta ääni kellossa muuttui, kun olivat sitä maistaneet. Samoin vieraat tykkäsivät kovasti, harvoin koko kakku katoaa vieraiden suihin, mutta tällä kertaa siitä jäi vaan pikkuruinen pala jäljelle!  Suklaan valintaan kannattaa kiinnittää huomiota, väitän, että se on suurin tekijä, mikä vaikuttaa tämän kakun makuun.

Tässä siis lupaamani resepti (alun perin Maku-lehdestä):

Mutakakku

4 munaa

2 dl sokeria

200 g tummaa suklaata (itse käytin Brunbergin laktoositonta suklaata,

taloussuklaa on varmaan suht saman makuista)

200 g voita

2 ½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Voitele irtopohjavuoan reunat, leikkaa pohjan päälle leivinpaperista ympyrä. Vuoan halkaisija 24 - 26 cm. Vaahdota munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sulata suklaa sekä voi, sekoita ne ja kaada vähän jäähtyneenä muna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita varovasti. Siivilöi toisiinsa sekoitetut kuivat aineet taikinan joukkoon ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä kakkua 200 asteessa 20-25 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa ja siirrä se leivinpaperin avulla tarjoiluvadille. Nosta halutessasi hetkeksi jääkaappiin (mulla oli pari tuntia) tai tarjoa kakku lämpimänä, jolloin sisus on valuvaa. Tarjoa hyvän vaniljajäätelön ja esim. vadelmakastikkeen kanssa.